Ajax Vrouwen klaar voor nieuwe seizoen: 'Kan niet wachten'

Terwijl het EK in Engeland in volle gang is, keerden de Ajax Vrouwen deze week weer terug op De Toekomst. Het team van de nieuwe hoofdcoach Suzanne Bakker maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen en daar keek iedereen vol verwachting naar uit.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

"Paar weekjes vakantie gehad en lekker weggeweest. Helemaal top", begon Eshly Bakker bij aankomst op sportcomplex de Toekomst. Ook Liza van der Most heeft genoten. "We hadden vier weken vrij, dat is uitzonderlijk voor ons. Maar het was goed."

Eerder beginnen
Lize Kop kan niet wachten om weer te beginnen. "Ik heb er heel veel zin in. De vakantie heeft me goed gedaan, maar ik had wel een weekje eerder willen beginnen. Lekker trainen en een balletje trappen." Kop volgt de Oranje Leeuwinnen tijdens het EK op de voet. "Ik hoop dat ze het goed doen en zover mogelijk komen."

Ook Soraya Verhoeve is betrokken bij de prestaties in Engeland. "Ik ben er geweest en het ziet er fantastisch uit. Het aantal fans dat komt kijken is mooi en ook het niveau; daar ben ik wel van onder de indruk geraakt." Verhoeve was al eerder begonnen. "Drie weken geleden ben ik gestart vanwege mijn blessure. Nu kan ik helemaal fit beginnen aan het nieuwe seizoen."

Belangrijke eerste wedstrijd
De nieuwe hoofdtrainer is eveneens blij om weer op het veld te staan. "Tijdens mijn vakantie heb ik geprobeerd het voetbal even los te laten maar ik was toch veel bezig met nieuwe plannen en de speelwijze. Maar dat ervaar ik niet als vervelend." De eerste officiƫle wedstrijd van de Ajax Vrouwen is direct in de voorronde van Women's UEFA Champions League. "We moeten er direct staan."

Gerelateerde artikelen

Training IV 880

In beeld | Ajax Vrouwen begonnen aan seizoen 2022/2023

De Ajax Vrouwen zijn maandag gestart aan de voorbereiding op het seizoen 2022/2023. Na de aankomst op sportcomplex de Toekomst stond de eerste training op het programma onder leiding van de nieuwe trainer Suzanne Bakker.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Munsterman 880 2022 05 30 Contract Marthe Munsterman 0005 (1)

Munsterman verlengt contract bij Ajax Vrouwen

Marthe Munsterman blijft langer bij de Ajax Vrouwen. De 29-jarige middenvelder verlengde maandag haar contract en blijft de Amsterdamse club tot en met 30 juni 2023 trouw. Munsterman kwam in de zomer van 2018 over van het Engelse Everton.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Tromp1280

Zo ziet de oefencampagne van de Ajax Vrouwen eruit

De Ajax Vrouwen starten zaterdag 23 juli aan de voorbereiding op seizoen 2022/2023 met een oefenwedstrijd tegen het Belgische Anderlecht. Het duel op sportcomplex de Toekomst begint om 14:30 uur.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials