In beeld | Ajax Vrouwen begonnen aan seizoen 2022/2023

Header 1420
Header 1420

De Ajax Vrouwen zijn maandag gestart aan de voorbereiding op het seizoen 2022/2023. Na de aankomst op sportcomplex de Toekomst stond de eerste training op het programma onder leiding van de nieuwe trainer Suzanne Bakker.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajacieden meldden zich vol goede moed en allemaal met een brede glimlach in Amsterdam na een vakantie van ongeveer vijf weken. Het laatste duel van de Ajax Vrouwen was de finale van de Eredivisie Cup, op 5 juni 2022.

Soraya Verhoeve had een heerlijke vakantie maar was al even begonnen aan het nieuwe seizoen vanwege haar blessure. "Ik heb goed uitgerust en voel me fit. Drie weken geleden ben ik al gestart met de fysio en enkele meiden die ook geblesseerd waren. Ik ben klaar om te starten. Volledig meedoen en oefenwedstrijden spelen, dat is een mooi vooruitzicht. Lekker vlammen; het doel voor de komende weken.

Naast Bakker stond ook de nieuwe assistent Sander Luiten op het trainingsveld. De technische staf beschikte over een groep waar alleen de internationals ontbraken. Victoria Pelova, Sherida Spitse en Romée Leuchter zijn momenteel met de Oranje Leeuwinnen actief op het Europees Kampioenschap in Engeland.

Verder waren enkele meiden, die over zijn gekomen van het Ajax Talententeam, aanwezig. Ook de aanwinsten Ashleigh Weerden en Roos van der Veen stonden op het trainingsveld en maakten kennis met hun nieuwe teamgenoten.

De training op het warme kunstgrasveld begon met een uitgebreide warming-up met daarna enkele loopvormen. Vervolgens kregen de Ajax Vrouwen twee pass- en trapoefeningen voorgeschoteld. De tweede sessie, waarbij de keepers apart verder gingen, was een intensieve oefening waar de focus op de techniek lag.

Na afloop liep Jonna van de Velde voldaan richting de kleedkamer. "Het was heerlijk. De vakantie was dit keer langer dan normaal. Ik ben twee weken in Noord-Frankrijk geweest en verder heb ik mijn rust gepakt en lekker bezig gebleven. Het was fijn om vandaag weer te starten. Een nieuwe staf en enkele nieuwe spelers; een nieuw begin. Het zag er goed uit volgens mij, iedereen is scherp. Heerlijk."

Gerelateerde artikelen

Munsterman 880 2022 05 30 Contract Marthe Munsterman 0005 (1)

Munsterman verlengt contract bij Ajax Vrouwen

Marthe Munsterman blijft langer bij de Ajax Vrouwen. De 29-jarige middenvelder verlengde maandag haar contract en blijft de Amsterdamse club tot en met 30 juni 2023 trouw. Munsterman kwam in de zomer van 2018 over van het Engelse Everton.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Tromp1280

Zo ziet de oefencampagne van de Ajax Vrouwen eruit

De Ajax Vrouwen starten zaterdag 23 juli aan de voorbereiding op seizoen 2022/2023 met een oefenwedstrijd tegen het Belgische Anderlecht. Het duel op sportcomplex de Toekomst begint om 14:30 uur.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials