Ajax Vrouwen kloppen Talententeam in bijzonder bekerduel

Leuchterheader

De Ajax Vrouwen hebben donderdagavond de halve finale van de KNVB Beker bereikt. In een bijzonder affiche op de Toekomst werd het Ajax Vrouwen Talententeam met 1-5 verslagen. Romeé Leuchter maakte een hattrick en kroonde zich tot all-time topscorer van de Ajax Vrouwen.

• #AjaxVrouwen

Na tien minuten raakte Quinty Sabajo de lat voor de Ajax Vrouwen. Nog geen minuut later moest keeper Suus van der Weide redding brengen voor het Talententeam. Na een kwartier spelen kreeg ook het Talententeam een grote kans. Een afstandsschot van Mirte van Koppen werd knap gestopt door Regina van Eijk.

Leuchter topscorer aller tijden
In de achttiende minuut zette Leuchter de Ajax Vrouwen op 0-1 na een rake kopbal. Eén minuut na haar eerste goal wist ze nogmaals het net te vinden. Met een schuiver in de rechterhoek maakte ze haar tachtigste Ajax goal, daarmee passeert ze Marjolijn van den Bighelaar als topscorer aller tijden. Van der Weide wist met een aantal uitstekende reddingen de ruststand op 0-2 te houden.

Tien minuten na de aftrap van de tweede helft kregen de Ajax Vrouwen een penalty. Van der Weide koos de goede hoek, maar Leuchter schoot hard genoeg om haar hattrick te voltooien. Beide teams wisselde veel na de 0-3. Invaller Danique Tolhoek wist in de zeventigste minuut de 0-4 te maken, negen minuten later zorgde ze ook voor de 0-5.

Talententeam op het scorebord
In de tachtigste minuut zorgde van Koppen voor de 1-5. De jonge spits kopte knap binnen na een hoekschop. Het Talententeam zette richting het laatste fluitsignaal nog goed druk, maar een extra juichmoment zat er niet in.

Onder luid applaus van het publiek werd de avond op sportcomplex de Toekomst afgesloten. De Ajax Vrouwen treffen in de halve eindstrijd Feyenoord, de winnaar van Fortuna Sittard - FC Utrecht of de winnaar van Excelsior - sc Heerenveen.

Ajax Vrouwen Talententeam – Ajax Vrouwen 1-5 (0-2)
18. Leuchter 0-1
21. Leuchter 0-2
57. Leuchter 0-3
70. Tolhoek 0-4
79. Tolhoek 0-5
80. Van Koppen 1-5

Ajax Vrouwen Talententeam: Van der Weide; Huisman, Valk, Den Turk, Rademaker (75. Verloop), Stengs (81. Vijlbrief), Van Hensbergen, Proost (66. Masnaoui); Dostmohamed (81. N. Harting), Van Koppen, Touzani (75. A. Harting)

Ajax Vrouwen: Van Eijk; De Klonia (46. De Klonia), Kardinaal, Spitse, Keijzer (65. Tolhoek); Sabajo, Noordam, Van de Velde; Jansen (73. Keukelaar), Leuchter (65. Noordman), Grant (65. Hoekstra)