Ajax Vrouwen maken in één helft korte metten met Telstar

Grant En Tromp
Grant En Tromp

De Ajax Vrouwen hebben uitgehaald in de Azerion Eredivisie Vrouwen. Tegen Telstar werd het 2-7. In Velsen was de ruststand al 1-6. Een absolute monsterscore bleef in de tweede helft uit.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajax-trainer Suzanne Bakker koos voor wat andere namen aan de aftrap dan afgelopen vrijdag tegen Excelsior. Zo maakte Roos van der Veen haar debuut voor Ajax. Zij kwam in de zomer over van sc Heerenveen. Ook Nikita Tromp mocht na haar goede invalbeurt tegen de Rotterdammers nu beginnen vanaf de aftrap.

Snelle goals
De gekozen opstelling bleek een schot in de roos. Binnen no time werd het krachtsverschil in Velsen omgezet in goals voor de Ajax Vrouwen. Na treffers van Romée Leuchter (2) en Chasity Grant stond Ajax al binnen een kwartier met 0-3 voor. 

Na een tegentreffer was het weer de beurt aan de Ajacieden. Nog voor rust liep de mede-koploper van de Eredivisie via Tiny Hoekstra, Nadine Noordam en nog een doelpunt van Leuchter uit naar een 1-6-tussenstand.

In de tweede helft maakte alleen Hoekstra haar tweede treffer nog en Ajax' zevende doelpunt. Verder kregen spelers als Quinty Sabajo, Marthe Munsterman, Rosa van Gool, Milicia Keijzer en Elisha Kruize nog speelminuten. Ook voor Keijzer waren het haar eerste minuten in de hoofdmacht van de Ajax Vrouwen.

 

Koploper in de Eredivisie
Dankzij de overwinning gaat Ajax nu alleen aan kop in de Eredivisie. FC Twente moet nog wel in actie komen en kan op gelijke hoogte komen met de ploeg van Bakker. Ajax komt zelf zondag weer in actie. Dan is VV Alkmaar de tegenstander. Het duel in Alkmaar begint om 12:15 uur.

Telstar - Ajax Vrouwen 2-7 (1-6)
2. Leuchter 0-1
4. Grant 0-2
14. Leuchter 0-3
16. Bruinenberg 1-3
26. Hoekstra 1-4
29. Leuchter 1-5
32. Noordam 1-6
47. Hoekstra 1-7
67. Hassani 2-7

Ajax Vrouwen: Kop; Kardinaal, De Sanders, Van der Veen (61. Munsterman), Weerden (82. Keijzer); Spitse, Noordam, Tromp (85. Kruize); Grant (63. Van Gool), Leuchter (47. Sabajo), Hoekstra

Gerelateerde artikelen

Tromp Juicht Bij De Derde Treffer 1280

Highlights Ajax Vrouwen - Excelsior | Vier uit vier

Voor de vierde keer op rij hebben de Ajax Vrouwen de volle buit gepakt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ditmaal was de ploeg van Suzanne Bakker thuis te sterk voor Excelsior. Na de prachtige openingsgoal van Sherida Spitse maakten Tiny Hoekstra en Nikita Tromp de overige Ajax-goals.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials