Verslag | Ajax Vrouwen blijven winnen: ook Excelsior gaat over de knie in de Eredivisie

Sherida Bij Juichen 1280
Sherida Bij Juichen 1280

Dat is vier uit vier! De Ajax Vrouwen blijven foutloos in de Azerion Eredivisie Vrouwen. Na overwinningen op Fortuna Sittard, sc Heerenveen en ADO Den Haag waren de Amsterdamse vrouwen vrijdagavond met 3-1 te sterk voor Excelsior. De overwinning kwam op sportcomplex de Toekomst geen moment in gevaar.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Aan de opstelling was al te zien dat de Ajax Vrouwen vol op de aanval ging tegen de Rotterdamse tegenstander. Met Eshly Bakker, Tiny Hoekstra, Romée Leuchter, Chasity Grant en Ashleigh Weerden in de basiself stonden er genoeg offensief ingestelde spelers op het veld.

De aanvallende intenties bleken ook op het veld vanaf minuut één. Als de ploeg van Suzanne Bakker in de openingsfase een snelle aanval met onder andere Grant en Hoekstra beter had uitgespeeld, was het binnen vijf minuten al raak geweest. Dat lukte niet.

Prachtige goal Spitse
De Ajax Vrouwen bleven aandringen en lieten over de spelopvatting van de avond geen twijfel bestaan. Toch moest er een dood spelmoment aan te pas gaan om de eerste goal op het scorebord te krijgen. Aanvoerder Sherida Spitse krulde een vrije trap vanaf een meter of twintig van de goal schitterend binnen.

Vlak daarna maakten de Ajax Vrouwen al de 2-0. De goal viel wat gelukkig, maar was niet onverdiend. Na uitverdedigen van Excelsior viel de bal voor de voeten van Leuchter. Haar inzet leek kansloos naast te gaan, maar werd door de inlopende Hoekstra gepromoveerd tot een doelpunt.

De 2-1 van Excelsior kwam behoorlijk uit de lucht vallen. De Rotterdammers kregen een penalty na een overtreding op Van Vliet. De strafschop werd uiteindelijk onberispelijk binnen geschoten door Piqué. Zij stuurde Lize Kop de andere kant op. Excelsior kende daarna wel een betere fase zonder echt gevaarlijk te zijn voor de goal van Kop.

In de tweede helft bracht Bakker aanvaller Nikita Tromp in voor Quinty Sabajo. De winnaar van het Grootste Talent van Europa in 2021 liet haar voeten direct spreken. Na een prachtige steekbal van Grant rondde Tromp de aanval ook subtiel af. Met buitenkant voet tikte ze de bal onder keeper Pothof (ex-Ajax) van Excelsior door. Door de 3-1 van de Ajax Vrouwen was het duel op slot.

Net geen 4-1
De score had nog hoger uit kunnen vallen als de ingevallen Nadine Noordam een afvallende bal binnen had geschoten in plaats van op de lat. In de rebound stond de paal ook nog eens de 4-1 van Hoekstra in de weg. In de absolute slotfase moest Kop nog reddend optreden toen ze oog-in-oog stond met Gumbs. Met haar voet behoedde ze Ajax voor de 3-2. Dankzij de overwinning blijft Ajax samen met FC Twente een Feyenoord aan kop van de Eredivisie. 

Ajax Vrouwen - Excelsior 3-1 (2-1)
22. Spitse 1-0
26. Hoekstra 2-0
30. Pique (pen.) 2-1
54. Tromp 3-1

Ajax Vrouwen: Kop, Kardinaal, De Sanders, Doorn (90. Munsterman), Weerden; Spitse, Sabajo (46. Tromp), Bakker; Grant (66. Noordam), Leuchter; Hoekstra

Gerelateerde artikelen

Tromp Juicht Bij De Derde Treffer 1280

Highlights Ajax Vrouwen - Excelsior | Vier uit vier

Voor de vierde keer op rij hebben de Ajax Vrouwen de volle buit gepakt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ditmaal was de ploeg van Suzanne Bakker thuis te sterk voor Excelsior. Na de prachtige openingsgoal van Sherida Spitse maakten Tiny Hoekstra en Nikita Tromp de overige Ajax-goals.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

14K Run 1280

Inschrijving Cruyff Legacy 14K run geopend

Johan Cruijff zei: 'Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen'. Hoe waardevol is het om deze gedachte te koppelen aan een persoonlijke topprestatie? Doe dan op 2 april 2023 mee aan de Cruyff Legacy 14K run. De inschrijving is per 21 oktober geopend en kan via de rode button onder aan het bericht.

Tags

  • #Cruijff

Socials