Ajax Vrouwen naar finale Eredivisie Cup

Trompheeaja
Trompheeaja

De Ajax Vrouwen hebben zondag de finale van de Eredivisie Cup bereikt. De ploeg van Danny Schenkel won de halve eindstrijd in en tegen Heerenveen met 1-3.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Liza van der Most en Marjolijn van den Bighelaar zorgden met hun goals in de 22e en 27e minuut voor een comfortabele 0-2-ruststand. In de tweede helft deed Heerenveen iets terug, maar verder lieten de Ajacieden het niet komen. Sterker nog, de score werd dertien minuten voor tijd nog uitgebreid via Lucie Vonkova. Zij stelde de zege en daarmee een ticket voor de finale veilig. 

Finale tegen Twente of PSV
In die eindstrijd treffen de Ajax Vrouwen FC Twente, dat na strafschoppen met PSV afrekende. 

De Ajax Vrouwen komen komende vrijdag opnieuw in actie tegen Heerenveen, maar dan in competitieverband. Op sportcomplex de Toekomst wordt er om 19:30 uur afgetrapt.

SC Heerenveen – Ajax Vrouwen 1-3 (0-2)
22. Van der Most 0-1
27. Van den Bighelaar 0-2
64. Hoekstra 1-2
77. Vonkova  1-3

Gerelateerde artikelen

Spitse2

Dedicated | Spitse over haar voetbaljeugd en carrière

Sherida Spitse speelt sinds een aantal maanden voor de Ajax Vrouwen. Met de recordinternational halen we herinneringen op aan haar jeugdjaren bij VV Sneek. Een portret waarin ze vertelt over de weg naar de top en de zaken die ze daar voor opofferde.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Spitse

Socials

Pelovavrouwen (1)

Ajax Vrouwen loten uitwedstrijd tegen PSV

De Ajax Vrouwen spelen in de halve finale van de KNVB Beker uit tegen PSV. Dat wees de loting zaterdagavond uit. De wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 16, zaterdag 17 of zondag 18 april.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AjaxVrouwen

Socials