Ajax Vrouwen niet langs taai sc Heerenveen

AJAVRHEE2
AJAVRHEE2

De Ajax Vrouwen hebben twee punten laten liggen in het competitieduel met sc Heerenveen. Marjolijn van den Bighelaar scoorde nog in de eerste helft op knappe wijze de 1-1, nadat Kirsten van de Westeringh de bezoekers op voorsprong had gezet. In het tweede bedrijf werd niet meer gescoord.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De bezoekers uit Friesland bleken absoluut niet van plan zich zonder slag of stoot opzij te laten zetten. Dat bleek wel uit de beginfase van het duel op sportcomplex de Toekomst, waar sc Heerenveen de koploper van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen hoog onder druk zette. 

Het leverde een eerste bedrijf op dat in het teken stond van het zoeken naar ruimte. Tussen de linies zocht Ajax naar speelsters als Nikita Tromp en Vanity Lewerissa. Soms werden die gevonden en werden de Amsterdammers gevaarlijk, vaker werd de bal in een iets te vroeg stadium verloren. 

Wedstrijd ontbrandt
In de twintigste minuut kreeg Van den Bighelaar, na een voorzet van Tromp en een kopbal van Lewerissa, een prima kans op de openingstreffer. Haar inzet van dichtbij ging echter over. Een kwartiertje later was het aan de andere kant wel raak, toen oud-Ajacied Van de Westeringh de bal over Lize Kop in het doel kopte.  

De reactie van Ajax volgde al snel. Op de rechterflank werd sterk druk gezet en een ontfutselde bal belandde voor de voeten van Van den Bighelaar. Vanuit een schier onmogelijke hoek schoot zij knap raak en tekende daarmee aan voor de 1-1. 

In de tweede helft begon Ajax een stuk voortvarender. Op het middenveld vielen wat meer ruimtes en de ploeg van Danny Schenkel werd vaker dreigend. Toch bleef Heerenveen het Ajax moeilijk maken. Na een uur spelen miste Tiny Hoekstra een opgelegde kans voor de Friezen.

Ajax domineerde, maar vond maar weinig openingen in de hechte defensie van sc Heerenveen. Zo ontspon zich een tweede helft die niet overliep van de kansen, maar wel van de spanning. Op de counter werden de Friezen te vaak gevaarlijk. 

In de slotfase zette Ajax alles op alles om de drie punten toch binnen te slepen, maar het zat er niet in. Zo verloren de Amsterdammers twee dure punten tegen een taaie tegenstander. 

Ajax Vrouwen - sc Heerenveen 1-1 (1-1)
35. Van de Westeringh 0-1
45. Van den Bighelaar 1-1

Ajax: Kop, Verhoeve, de Sanders, Van der Gragt, L. Bakker, Tromp, Spitse, Dijkstra (85. E. Bakker), Lewerissa (63. Pelova), Van den Bighelaar, Vonkova (75. Grant).

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

THUMBLIZA2

Liza van der Most | Wat ik over mijzelf leerde in een jaar zonder voetbal

Liza van der Most postte kort na haar comeback van een zware knieblessure op haar Instagram dat ze zich sterker voelde dan ooit. Dat ze juist ook op mentaal gebied gegroeid was tijdens haar herstel. Maar waar zat die mentale groei dan precies in? Wat zijn de lessen van tien maanden revalideren in een coronajaar? Van der Most vertelt haar verhaal.

Tags

  • #VanderMost

Socials

Spitse2

Dedicated | Spitse over haar voetbaljeugd en carrière

Sherida Spitse speelt sinds een aantal maanden voor de Ajax Vrouwen. Met de recordinternational halen we herinneringen op aan haar jeugdjaren bij VV Sneek. Een portret waarin ze vertelt over de weg naar de top en de zaken die ze daar voor opofferde.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Spitse

Socials