Ajax Vrouwen opnieuw onderuit in Eindhoven

Header (6)
Header (6)

De Ajax Vrouwen hebben zondag voor de tweede week op rij een uitwedstrijd bij PSV verloren. Na de uitschakeling in de halve finale van de KNVB Beker trokken de Eindhovenaren ook in competitieverband aan het langste eind. De druiven waren wederom zuur voor de Ajax Vrouwen, die opnieuw het gevoel hadden dat er meer in had gezeten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajax miste op Brabantse bodem drie sterkhouders. Marjolijn van den Bighelaar was er vorige week ook al niet bij en ditmaal ontbraken ook goalie Lize Kop en verdediger Stefanie van der Gragt. Het maakte de opdracht om revanche te gaan nemen op PSV er niet gemakkelijker op.

Toch startten de Ajax Vrouwen – net als zeven dagen eerder – uitstekend. Eshly Bakker had het Amsterdamse overwicht kunnen bekronen, maar zij trof de paal. Even later was het aan de overzijde wél raak. Na een fout in de opbouw schoot PSV’er Pattiwael de openingstreffer achter doelvrouw Claire Dinkla: 1-0. 

Snel ook 2-0 en 3-0
De achterstand liep nog voor het halfuur in rap tempo op. Via Smits sloeg PSV binnen een minuut tweemaal toe. Eerst ging de bal op de stip na een overtreding van Kay-lee de Sanders, even later werd opnieuw matig uitverdedigen van de Ajacieden hard afgestraft: 3-0.

Zo stonden de Ajax Vrouwen voor een schier onmogelijke opdracht, maar toch lieten ze zich niet uit het veld staan. In de 35e minuut zorgde Nikita Tromp met de 3-1 voor een sprankje hoop.

De spits mocht vanaf elf meter aanleggen na een overtreding op Vanity Lewerissa. Laatstgenoemde stond niet veel later bijna opnieuw aan de basis van een doelpunt, maar haar voorzet kon door Tromp niet worden verzilverd. PSV-keeper Van Veenendaal redde van dichtbij met de benen.

In de tweede helft was het spelbeeld eenzijdig: de Ajax Vrouwen vielen aan en PSV moest (ver) terug. Toch leidde die omsingeling niet tot heel veel grote kansen. Aanvankelijk volgde er één, maar die werd door Chasity Grant onbenut gelaten. Vrij voor Van Veenendaal stuitte ze op de PSV-keeper.

Fraaie pegel Sabajo, geen 3-2
Diezelfde Van Veenendaal was diep in de tweede helft nogmaals de grote spelbreker. Ze tikte een fraai afstandsschot van invaller Quinty Sabajo uit de kruising.

Al met al was de kansenverhouding in de tweede helft redelijk in evenwicht. Op de counter was PSV een aantal keer dreigend, maar Smits trof tweemaal het zijnet en een krachteloos lobje belandde simpel in de handen van Dinkla.

Een lichtpuntje op een verder teleurstellende middag was nog wel het debuut van de pas 16-jarige Ziva Henry. 

PSV – Ajax Vrouwen 3-1 (3-1)
18. Pattiwael 1-0
28. Smits 2-0 (strafschop)
29. Smits 3-0
35. Tromp 3-1 (strafschop)

Ajax Vrouwen: Dinkla, L. Bakker, De Sanders, Doorn (75. Dijkstra), Van Diemen, Spitse, Pelova, Lewerissa, Grant, Tromp (86. Henry), E. Bakker (75. Sabajo)

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Ajaxvrouwenhertgang

PSV - Ajax Vrouwen | Valse start van de play-offs

De Ajax Vrouwen zijn de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen begonnen met een 3-1-nederlaag tegen PSV. In Eindhoven moesten de Ajacieden het doen zonder sterkhouders Marjolijn van den Bighelaar, Stefanie van der Gragt en Lize Kop en dat bleek helaas niet op te vangen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajaxvrouwenpsvvrouwen

Highlights PSV - Ajax Vrouwen | Vlak voor de finish

De Ajax Vrouwen gingen in de halve finale van de KNVB Beker op bezoek bij PSV. Op de Herdgang stond dus een plek in de finale op het spel. Een tegengoal na tien minuten bleek helaas genoeg voor een 1-0-nederlaag.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials