Ajax Vrouwen rechtstreeks geplaatst voor Women’s Champions League

Vrouwen (1)
Vrouwen (1)

De Ajax Vrouwen zijn verzekerd van deelname aan het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League. De ploeg van Danny Schenkel had eigenlijk in de voorrondes moeten uitkomen, maar de UEFA heeft vanwege Covid-19 de kwalificatie-opzet aangepast. Dat pakt nu gunstig uit voor de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajacieden eindigden vorig seizoen achter PSV als 2e in de Eredivisie Vrouwen en hadden zich onder normale omstandigheden moeten opmaken voor een (halve) groepsfase met 3 andere clubs. De poulewinnaar zou zich vervolgens kwalificeren.

‘Niet uitvoerbaar’
Van die opzet is nu afgezien. "Het is voor de UEFA niet uitvoerbaar om dit met 40 reizende teams te organiseren”, vertelt Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal van Ajax .

Er is besloten de voorrondes uit te dunnen en 20 ploegen in knock-out-verband tegen elkaar te laten strijden voor de laatste 10 tickets. De clubs met de beste klassering op de coëfficiëntenranglijst, waaronder de Ajax Vrouwen, zijn hiervoor vrijgepleit.

Koster: "Het moet dus een beetje mee zitten met de loting straks in november.”

Koster: "Het moet dus een beetje mee zitten met de loting straks in november.”

En dus behoren de Ajacieden hoe dan ook tot het definitieve deelnemersveld van 32 ploegen aan de UEFA Women’s Champions League. “Daar zijn we natuurlijk heel blij mee”, vertelt Koster.

Loting in november, wedstrijden in december
In december wacht een dubbele ontmoeting met een nog onbekende tegenstander. De loting wordt op 24 november verricht. Koster: “Het is iets moois om naar uit te kijken.”

Een klein smetje is er wel. De Ajax Vrouwen staan op de coëfficiëntenranglijst 18e en dat is net niet goed genoeg om in het gunstige deel van de loting terecht te komen. “Ik verwacht dat de UEFA onderscheid zal maken tussen de eerste en laatste 16 teams en op basis daarvan de potverdeling zal maken”, zegt Koster. Daar zitten de Ajax Vrouwen dus net niet bij.

En dus is het hopen op een gunstige loting. Koster: “Je hebt de top van Europa met ploegen als Lyon, Wolfsburg, Barcelona en daarachter zitten nog wat Engelse clubs. Het verschil met de rest is groot, zo realistisch moeten we zijn. Het moet dus een beetje mee zitten met de loting straks in november.”

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Copyright Proshots 9172063

Ajax Vrouwen winnen ruim bij VV Alkmaar

De Ajax Vrouwen hebben goede zaken gedaan tegen VV Alkmaar. De ploeg van trainer Danny Schenkel was met 0-4 te sterk en gaf de gewonnen openingswedstrijd tegen FC Twente zodoende een goed vervolg.

Tags

  • #Ajax Vrouwen

Socials

Bigehlaar 4

Van den Bighelaar: 'Trots op de groep'

Marjolijn van den Bighelaar is trots op de 3-1-overwinning op FC Twente, in de 1e speelronde van het nieuwe seizoen. Het waren voor de Ajax Vrouwen de 1e volle 90 minuten in maanden.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials