Ajax Vrouwen winnen ruim bij VV Alkmaar

Copyright Proshots 9172063
Copyright Proshots 9172063

De Ajax Vrouwen hebben goede zaken gedaan tegen VV Alkmaar. De ploeg van trainer Danny Schenkel was met 0-4 te sterk en gaf de gewonnen openingswedstrijd tegen FC Twente zodoende een goed vervolg.

Tags

  • #Ajax Vrouwen

Socials

Ajax begon het duel zeer voortvarend. In de 2e minuut kwam het al op voorsprong. Na een voorzet van Eshly Bakker en korte scrimmage in de zestienmeter wist Vanity Lewerissa doel te treffen. De 0-2 viel uit een corner, die na een kwartier spelen door Stefanie Van der Gragt knap werd binnen gekopt.

Stefanie van der Gragt scoorde haar 2e doelpunt van het seizoen.

Stefanie van der Gragt scoorde haar 2e doelpunt van het seizoen.

De score weerspiegelde de verhoudingen op het veld uitstekend; Ajax domineerde en gaf nauwelijks kansen weg. Nog voor rust werd de wedstrijd praktisch beslist, toen Eshly Bakker een vrije trap van Victoria Pelova achter VV-Alkmaar-keepster Mäkelä kopte. Enige smet op de sterke eerste helft was het uitvallen van Lewerisa, die na een sprong helemaal verkeerd neerkwam.

Na rust zette Ajax haar goede prima spel voort. Dominant voetbal leidde in de 52e minuut tot een mogelijkheid; een schot van Marjolijn Van den Bighelaar ging via de lat over. Ajax kwam daarna niet meer in de problemen en creëerde zelf ook niet bijster veel. Een minuut voor tijd volgde wel nog een slotakkoord, toen Van den Bighelaar een strafschop benutte nadat Nikita Tromp was neergehaald. 

Opstelling Ajax:
Kop, Van der Gragt (Sabajo, 57), Verhoeve, Van der Velde, L. Bakker, De Sanders, Dijkstra, E. Bakker (Tromp, 81), Pelova, Lewerissa (Grant, 44), Van den Bighelaar

Opstelling VV Alkmaar:
Mäkelä, Ursem, Hand, Beemsterboer, Coady, Ruiter, Henschen, Koopman, Stoop, Ripa, Pellens

Tags

  • #Ajax Vrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Whatsapp Image 2020 08 07 At 09.41.11

Ajax Vrouwen openen seizoen tegen FC Twente

Het seizoen 2020/2021 van de Eredivisie Vrouwen start op zondag 6 september om 12.15 uur. Ajax Vrouwen nemen het in de openingswedstrijd van de competitie dan thuis op tegen FC Twente.

Tags

  • #Ajax Vrouwen

Socials

Ajax Vrouwen

Ajax Vrouwen verliezen in oefenduel van effectief AC Milan

De Ajax Vrouwen hebben in een oefenduel met 0-5 verloren van AC Milan. In een bloedheet Amsterdam toonden de Italiaanse vrouwen zich effectiever dan de Ajax Vrouwen. International Stefanie van der Gragt maakte haar rentree bij het team van Danny Schenkel na 2 seizoenen bij FC Barcelona te hebben gespeeld.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials