Ajax Vrouwen boeken ruime zege op VV Alkmaar

Ajax VV Alkmaar Juichen Noordam

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond een overtuigende overwinning behaald op VV Alkmaar. Goals van Marjolijn van den Bighelaar (2x) en Nadine Noordam hielpen de thuisploeg aan een 3-0-tussenstand. De invallers Nikita Tromp en Chasity Grant bepaalden de eindstand op 5-0.

• #AjaxVrouwen

Trainer Danny Schenkel moest wel enkele gedwongen wijzigingen doorvoeren in zijn team. Eerste keeper Lize Kop verblijft al weken in de ziekenboeg en deze week kreeg zij gezelschap van tweede keeper Isa Pothof. Gevolg was dat Regina van Eijk, dit seizoen doorgeschoven vanuit het talententeam, vrijdag haar debuut maakte in de Eredivisie.

"Je moet er vooral van genieten", gaf Schenkel zijn keeper vooraf mee. Naast de keepers ontbrak ook Stefanie van der Gragt tegen Alkmaar. Zij kreeg twee wedstrijden schorsing, nadat ze zondag in de eerste Klassieker met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

Schenkel wilde in de thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar de kwaliteit, die zijn Ajacieden doordeweeks op het trainingsveld etaleren, terugzien. En uiteraard revanche nemen voor de dikke 4-1-nederlaag tegen Feyenoord. De Ajax Vrouwen realiseerden beide doelen, op eigen veld tegen VV Alkmaar.

Na een rustige eerste helft, waarin beide ploegen niet al te veel kansen kregen, kwam Ajax op voorsprong via Van den Bighelaar. Lang leek het bij die ene goal te blijven. Ook de debuterende Ajax-keeper hoefde zich niet bovenmatig in te spannen, daarvoor was het verweer van Alkmaar te mager.

Twee goals in drie minuten
Pas halverwege de tweede helft speelde Ajax zich 'los'. Met twee goals in drie minuten nam de ploeg van Schenkel eindelijk verder afstand van de Alkmaarders. Ajax kon rustiger voetballen en dat kwam de kwaliteit van het Amsterdam spel zichtbaar ten goede.

Mooi om te zien was de geestdrift van de invallers. Nikita Tromp stond koud in het veld of zij had haar doelpunt alweer gemaakt. Ook Chasity Grant maakte haar punt; met een schitterend schot verschalkte zij Henriikka Mäkelä, de Finse keeper van Alkmaar: 5-0. In de laatste minuten was ér nog een debutant te bewonderen: Zaina Bouzerrade loste de jarige Liza van der Most af.

Ajax Vrouwen - VV Alkmaar 5-0 (1-0)
31. Van den Bighelaar 1-0
68. Noordam 2-0
71. Van den Bighelaar (pen.) 3-0