Ajax Vrouwen spelen gelijk in oefenwedstrijd tegen SGS Essen

De Sanders 1280

De Ajax Vrouwen hebben zondag een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Duitse SGS Essen. Op sportcomplex de Toekomst werd het 4-4. De Amsterdamse treffers kwamen van Ashleigh Weerden, Nikita Tromp, Tiny Hoekstra en een eigen doelpunt van de gasten.

• #AjaxVrouwen

Precies één week voor de strijd om de Supercup tegen FC Twente speelden de Ajax Vrouwen een oefenduel met SGS Essen. Met Dionne van der Wal voor het eerst onder de lat bij de ploeg van Suzanne Bakker begonnen de Amsterdammers goed: Weerden opende al snel de score na een voorzet van Chasity Grant. De Ajax Vrouwen bleven kansen creëren, maar bouwden de score niet verder uit.

Meerdere doelpunten maken lukten de gasten wel. Na een penalty én twee treffers binnen tien minuten zochten beide teams de kleedkamer op met een 1-3-tussenstand.

Na de rust was SGS Essen opnieuw gevaarlijk en leek het duel te worden beslist met een vierde goal. Niets was minder waar want via eigen doelpunt van de Duitsers en een mooie goal van Tromp werd het weer spannend: 3-4. De Ajax Vrouwen gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en hanteerden een hoger baltempo waar de gasten duidelijk moeite mee hadden. Tien minuten voor tijd was het raak. Na een goed balletje van Tromp kon Hoekstra de bal langs de keeper schieten en werd de eindstand bepaald op 4-4.

Ajax Vrouwen: Van der Wal; Verhoeve, De Sanders, Munsterman, De Keijzer (De Paus); Noordam, Tromp, Sabajo; Weerden (Kruize), Hoekstra, Grant.