Ajax Vrouwen starten met duidelijke zege op Twente

Header Vrouwen

De Ajax Vrouwen zijn het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. De ploeg van Danny Schenkel won op de Toekomst de topper tegen FC Twente met 3-1. Na een vroege achterstand zorgden Marjolijn van den Bighelaar, Vanity Lewerissa en Stefanie van der Gragt voor de Amsterdamse treffers. Alle goals vielen voor rust.

• #Ajax Vrouwen

Het vuurwerk van de eerste helft zat ‘m in de begin- en eindfase. De Ajacieden kwamen al vroeg op achterstand door een eigen doelpunt van Van der Gragt. De international liep een voorzet onfortuinlijk in eigen doel.

Vliegensvlug antwoord
Gelukkig voor Van der Gragt liet het antwoord van Ajax niet snel op zich wachten. Twee minuten later al tekende Van den Bighelaar alweer voor de gelijkmaker. De captain werd 1-op-1 gezet en verschalkte de Twente-goalie met een fraaie stift: 1-1.

Marjolijn van den Bighelaar op weg naar haar schitterende gelijkmaker: 1-1.

Zo konden er na 7 minuten al 2 treffers worden genoteerd. Daarna bleef het zo’n 35 minuten doelpuntloos op de Toekomst en dat was iets wat met name Anna-Lena Stolze zichzelf mocht aanrekenen. De Twente-speelster kreeg een open kans, maar mikte van dichtbij op de paal.

2 goals binnen 2 minuten
De Ajax Vrouwen hadden het betere van het spel en kregen op slag van rust loon na werken. In de 42e minuut tekende Lewerissa voor de 2-1. Victoria Pelova had een groot aandeel in die goal. Ze werd weggestoken over links en leverde bijna op de achterlijn een strakke voorzet af. Die kon door Grant net niet worden binnengelopen, maar de afgeslagen bal was aan Lewerissa wél besteed.

Victoria Pelova speelde een sterke partij en stond aan de basis van de 2-1.

Direct deelden de Ajax Vrouwen nog een dreun uit. Van der Gragt schoot een vrije trap van randje 16 met precisie binnen en had daarmee haar revanche voor de eigen goal te pakken. Met een marge van 2 gingen de Ajax Vrouwen heerlijk aan de thee.

Controle terug bij de Ajax Vrouwen
In de tweede helft voerde FC Twente de druk op en duurde het even voordat de Ajax Vrouwen in hun ritme kwamen. Na een klein kwartiertje was dat laatste het geval en keerde de controle terug.

Rechtsback Linda Bakker liet zich gelden met een dreigend moment. Mee naar voren gekomen kwam ze helemaal uit aan de linkerkant van het strafschopgebied. Haar inzet werd gekeerd door Daphne van Domselaar, de keepster van Twente.

De Ajax Vrouwen voetbalden de wedstrijd in de slotfase professioneel uit.

Ajax Vrouwen – FC Twente 3-1 (3-1)

5. Van der Gragt 0-1 (eigen doelpunt)
7. Van den Bighelaar 1-1
42. Lewerissa 2-1
43. Van der Gragt 3-1

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, L. Bakker, Van der Gragt, Doorn, Verhoeve, Dijkstra, Pelova, Van de Velde (84. Tromp), Grant, Van den Bighelaar, Lewerissa (72. Sabajo)