Ajax Vrouwen steunen zieke Lewerissa: 'Dan is voetbal bijzaak'

De Ajax Vrouwen speelden maandagavond de topper tegen de PSV Vrouwen in Eindhoven. Eerder ging de wedstrijd niet door vanwege hevige regenval. Maar voordat de bal daadwerkelijk rolde, was er een moment voor iets belangrijkers. Zowel Ajax als PSV kwam met een steunbetuiging voor de zieke Vanity Lewerissa.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Beide aanvoerders, Stefanie van der Gragt en Mandy van den Berg, hielden shirts omhoog met daarop nummer 21 en de tekst ‘We’ve got your back’. Met de actie staken ze Vanity Lewerissa, die borstkanker heeft, een hart onder de riem.

Steun in de rug
Na het duel kwamen meerdere Ajacieden aan het woord; Marjolijn van den Bighelaar, Sherida Spits, Liza van der Most en trainer Danny Schenkel. Alle vier hadden ze dezelfde boodschap voor de zieke oud-teamgenoot.

"Voetbal is maar bijzaak", stelde trainer Schenkel. "Dit is super verdrietig. We proberen als team, als Ajax, haar een steuntje in de rug te geven. Ik zag op Instagram ook al veel steunbetuigingen voor haar. Dat doet de mens goed. Ik probeer zelf veel contact met haar te houden."

Het bericht van Lewerissa heeft de spelersgroep van Ajax geraakt. "Het speelt wel bij ons op dit moment. We hebben er met elkaar een momentje van gemaakt en berichtjes naar 'Van' gestuurd."

Driepunter in Eindhoven
Uiteindelijk werd er ook nog gevoetbald op De Herdgang. De Ajacieden wonnen met 1-2 van PSV, onder andere dankzij een goal van middenvelder Spitse. Haar eerste in dienst van Ajax. "Dan ben ik ook van dat gezeur af", lachte ze na afloop. "Hij zat er heerlijk in. Het was ook nog een belangrijk doelpunt, omdat we op 1-1 kwamen."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Psv Ajax Juichen 880

Verslag | Zege voor Ajax Vrouwen bij PSV

De Ajax Vrouwen hebben het uitgestelde duel met PSV Vrouwen met 1-2 gewonnen. Dat betekent dat Ajax over FC Twente heen op de ranglijst wipt en als koploper de derde periode ingaat.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchter Grant 880

Resterend programma Ajax Vrouwen

De KNVB heeft het resterende programma van de Pure Energie Eredivisie gepubliceerd. De Ajax Vrouwen beginnen vrijdag 4 maart met een thuisduel met VV Alkmaar en eindigen op vrijdag 20 mei met de topper tegen FC Twente.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials