Verslag | Zege voor Ajax Vrouwen bij PSV

Psv Ajax Juichen 1420

De Ajax Vrouwen hebben het uitgestelde duel met PSV Vrouwen met 1-2 gewonnen. Dat betekent dat Ajax over FC Twente heen op de ranglijst wipt en als koploper de derde periode ingaat.

• #AjaxVrouwen

De wedstrijd ging op zondag 6 februari niet door vanwege overvloedige regenval, waardoor het veld in korte tijd onbespeelbaar werd. De spelers konden onverrichter zake naar huis.

Maar deze maandag kwam het wel tot een duel. Voorafgaande daaraan hielden beide aanvoerders Stefanie van der Gragt en Mandy van den Berg shirts met nummer 21 en ‘We’ve got your back’, omhoog. Als steun aan Vanity Lewerissa die borstkanker heeft.

Na een aftastende beginfase was Romée Leuchter dicht bij de openingstreffer. Zij schoot de bal uit een vrije trap op de paal. Daarna kwam PSV er regelmatig gevaarlijk uit, maar heel veel mogelijkheden kwamen er niet uit voort. Het verliep dus op de Herdgang heel anders dan eerder dit seizoen op de Toekomst. Toen stond het na 24 minuten al 3-0 in Amsterdams voordeel.

1-0 PSV
Kort na rust probeerde Eshly Bakker met een boogbal Van Veenendaal te verschalken maar de bal belandde op het dak van het doel. Zo bleef het nog 0-0. Prompt viel de goal aan de andere kant. In de 51e minuut liet Ajax Thestrup volledig vrij opkomen voor het doel en zij kon een voorzet van links simpel langs Regina van Eijk werken.

Eerste Ajax-goal voor Spitse
Ajax kreeg met nog twintig minuten op de klok de energie wel en binnen vier minuten had de ploeg van trainer Danny Schenkel de achterstand omgebogen naar een 1-2-voorsprong. Sherida Spitse zorgde in de 70e minuut met haar allereerste goal voor de Ajax Vrouwen voor de gelijkmaker. Drie minuten later draaide Leuchter zich prachtig vrij en schoot nog fraaier raak.

De Ajax Vrouwen moesten nog alle zeilen bijzetten omdat PSV zich niet zomaar wilde neerleggen bij een verlies. Dat lukte en zo eindigt Ajax als eerste voordat de derde periode aanbreekt.

Spitse stond met een grote lach op haar gezicht voor de camera van ESPN. "Ja, mijn eerste voor Ajax, die zat er lekker in. Dan zijn we ook van dat gezeur af. Het was een belangrijke, want we kwamen op 1-1 en wilden doordrukken. Dat lukte."

Trainer Schenkel was eveneens tevreden: "We hebben laten zien dat we kunnen knokken. Vrijdag moeten we maar mooier voetbal laten zien."

Dat zal dan moeten gebeuren tegen VV Alkmaar. Het thuisduel begint op 4 maart om 19:30 uur.

PSV Vrouwen – Ajax Vrouwen  1-2 (0-0)

51. Thestrup 1-0
70. Spitse 1-1
73. Leuchter 1-2

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Van der Most, Van der Gragt, Doorn, Van de Velde; Grant (73. T. Hoekstra, 87. De Sanders), Noordam, Spitse; Pelova, Bakker, Leuchter