Ajax Vrouwen tanken vertrouwen met ruime zege

Header2
Header2

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag een uitzege op Excelsior geboekt. De ploeg van Danny Schenkel zegevierde op Rotterdamse bodem met 1-4. Marjolijn van den Bighelaar opende in de 55e minuut uit een strafschop de score, waarna ook Chasity Grant en Eshly Bakker (twee) voor Amsterdamse goals zorgden. Het was voor de Ajax Vrouwen een welkome overwinning na drie opeenvolgende wedstrijden met puntenverlies.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Op bezoek bij de hekkensluiter wisten de Ajax Vrouwen wat ze te doen stond: allereerst winnen en het liefst natuurlijk met goed spel om vertrouwen te tanken.

Zoeken naar openingen
In Rotterdam stuitten de Ajacieden op een zeer verdedigend ingestelde thuisploeg. Het was daarom belangrijk om het geduld te blijven te bewaren. De Ajax Vrouwen lieten de bal rondgaan op de vijandelijke helft en zo rond de 25e minuut volgden de eerste goede kansen. Sherida Spitse kreeg de bal in de scrimmage voor haar voeten, maar mikte naast. Hetzelfde gold voor Van den Bighelaar, die een vrije kopkans kreeg na een vrije trap die bij de tweede paal breed werd gelegd.

Ajax was voor rust nogmaals gevaarlijk uit een standaardsituatie. De kopsterke Stefanie van der Gragt raakte helaas de lat, waardoor het eerste bedrijf geen doelpunten opleverde. Halverwege voerde coach Schenkel één wissel door. Quinty Sabajo verving Marthe Munsterman.

Van den Bighelaar breekt de ban
De Ajax Vrouwen voerden – in lijn met het spelbeeld voor rust – direct de druk op. Gelukkig kon nu snel het overwicht in uitdrukking worden gebracht op het scorebord. De bal ging in de 55e minuut op de stip na een overtreding op Van den Bighelaar. De captain ging vervolgens zelf achter de bal staan en mikte raak: 0-1.

Zo hadden de Ajax Vrouwen eindelijk de verdiende voorsprong te pakken. Het was Van den Bighelaar die ook het volgende gevaar voor haar rekening nam. De inzet ging echter over.

Zeer fraaie aanval levert 0-2 op
In de 69e minuut werd het alsnog 0-2, uit een zeer fraaie aanval. Van de Bighelaar stuurde Soraya Verhoeve diep over links en haar uitstekende voorzet bereikte Grant. De vleugelaanvaller knikte hard en overtuigend raak: 0-2. Het was misschien wel de mooiste aanval van de middag. 

Zo leek de zege vrijwel zeker binnen, vooral ook omdat Excelsior nog nauwelijks in de buurt van het doel van Lize Kop was geweest. Toch volgde achttien minuten voor tijd uit het niets de aansluitingstreffer. Na een counter schoot Julia Ibes de bal achter Kop: 1-2.

Sterke invalbeurt Eshly Bakker
Van een spannende slotfase was (gelukkig) geen sprake, want de Ajax Vrouwen lieten zich niet van de wijs brengen. Direct werd op zoek gegaan naar de 1-3. Die derde treffer bleef eerst nog uit, toen Grant een grote kans onbenut liet. Het was Eshly Bakker die de goal wel liet aantekenen, in de 84e minuut. Ze nam de bal vanaf randje zestien in één keer heerlijk op de slof. 

De aanvaller kende een opvallende invalbeurt: ze kwam in de tachtigste minuut binnen de lijnen en eindigde op twee treffers. In de 89e minuut maakte ze ook nog de 1-4. Even daarvoor had Van den Bighelaar nog de lat geraakt.

Excelsior – Ajax Vrouwen 1-4 (0-0)
55. Van den Bighelaar 0-1 (strafschop)
69. Grant 0-2
72. Ibes 1-2
84. E. Bakker 1-3
89. E. Bakker 1-4

Ajax Vrouwen: Kop, L. Bakker, Van der Gragt, Doorn (80. De Sanders), Verhoeve, Spitse (86. Dijkstra), Munsterman (46. Sabajo), Pelova, Grant, Tromp (80. E. Bakker), Van den Bighelaar

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

THUMBLIZA2

Liza van der Most | Wat ik over mijzelf leerde in een jaar zonder voetbal

Liza van der Most postte kort na haar comeback van een zware knieblessure op haar Instagram dat ze zich sterker voelde dan ooit. Dat ze juist ook op mentaal gebied gegroeid was tijdens haar herstel. Maar waar zat die mentale groei dan precies in? Wat zijn de lessen van tien maanden revalideren in een coronajaar? Van der Most vertelt haar verhaal.

Tags

  • #VanderMost

Socials