Schenkel na verloren topper: 'We zijn wel blijven knokken'

De Ajax Vrouwen verloren op bezoek bij PSV met 2-1. De nederlaag zorgde voor teleurstelling, maar de strijdlust stemde positief, oordeelde Danny Schenkel na afloop van de topper.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

"Om het resultaat ben ik teleurgesteld", benadrukt de coach. "Maar ook na de 2-0 zijn we er wel samen voor blijven knokken en samen overeind gebleven. Dan hoop je na de 2-1 dat je de gelijkmaker nog kan maken, maar die treffer kwam daarvoor ook te laat."

Mentaal gezien heeft zijn ploeg zich - na twee wedstrijden waar het op dat gebied niet goed genoeg ging - wel weten te herpakken. "Zeker tegen Zwolle miste ik die bereidheid om te sterven op het veld. Dat heb ik de meiden ook gezegd."

Een teleurgestelde Schenkel met Marjolijn van den Bighelaar.

Een teleurgestelde Schenkel met Marjolijn van den Bighelaar.

"Dat heb ik vandaag wel gezien", vervolgt Schenkel. "Er is geknokt, maar niet altijd goed gevoetbald. Dat was ook onmogelijk op dit veld. Dan moet het op een andere manier. Maar om echt aanspraak te maken op meer, moesten we meer kansen creëren."    

Vooruit kijken
Dat bleek ook op bezoek bij PSV, waar de Amsterdammers te sporadisch gevaarlijk werden. Dat moet de komende weken anders, ziet Schenkel in. "Tegen Excelsior en ADO Den Haag zullen we met verzorgd voetbal moeten proberen tot kansen te komen. Het probleem ligt er momenteel in dat we niet genoeg tot scoren komen. Daardoor is het ook moeilijk om wedstrijden over de streep te trekken."

"De meiden hebben geknokt tot ze erbij neervielen", besluit de oefenmeester. "Wat dat betreft een compliment aan de groep. Dat is iets waar we op voort kunnen borduren. We zijn nog niet klaar en verslagen."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Ajaxvrouwen (1)

Ajax Vrouwen verliezen topper in Eindhoven

De Ajax Vrouwen zijn er woensdagavond niet in geslaagd de koppositie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen te heroveren. De ploeg van Danny Schenkel was in Eindhoven niet opgewassen tegen PSV, dat met 2-1 te sterk was. Door de nederlaag is de achterstand opgelopen tot vijf punten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials