Ajax Vrouwen verliezen bij debuut Spitse

Spitse1 (1)
Spitse1 (1)

De Ajax Vrouwen hebben met 1-3 verloren bij het debuut van Sherida Spitse in Amsterdamse dienst. FC Twente was in de derde ronde van de Eredivisie Cup net te sterk voor het team van Danny Schenkel.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

In de openingsfase van het duel op sportcomplex de Toekomst gaven de twee ploegen weinig toe op elkaar. Het veld werd zo klein mogelijk gehouden door de beide teams en kansen waren schaars. Waar de Ajax Vrouwen wel het meeste balbezit hadden, waren het juist de bezoekers die na twintig minuten het doel troffen. 

Na mistasten van Kop bij een voorzet, probeerden de Ajax Vrouwen uit te verdedigen, maar blokte Sisca Folkertsma de bal. Door haar voetbeweging rolde de bal in een leeg doel binnen: 0-1. Het elftal van Schenkel kon daar geen uitgespeelde kansen tegenover stellen in de eerste 45 minuten.

In de tweede helft kwamen de Ajax Vrouwen beter voor de dag. Al vrij rap kregen Spitse en Marjolijn van den Bighelaar de mogelijkheid om hun ploeg op gelijke hoogte te zetten. Bij de derde poging was het raak: Victoria Pelova zette de gelijkmaker op het scorebord.

Twee keer Casparij
De ploeg kon slechts zeven minuten genieten van de 1-1. Kerstin Casparij zette de bezoekers uit Enschede snel weer op een voorsprong na een voorzet van international Renate Jansen vanaf de linkerflank. 

Hoewel de Ajax Vrouwen nadrukkelijk zochten naar de 2-2 was het opnieuw Casparij die doel trof. Met een goal in de 93e minuut gooide zij de wedstrijd volledig in het slot. Volgende week (5 februari) komen de vrouwen in actie in de kwartfinale van de KNVB Beker. In Friesland is sc Heerenveen de tegenstander.

Ajax Vrouwen - FC Twente 1-3 (0-1)
21. Folkertsma 0-1
62. Pelova 1-1
69. Casparij 1-2
90+3. Casparij 1-3

Ajax Vrouwen: Kop, L. Bakker (60. Van Diemen), Van der Gragt, De Sanders, Stiekema (46. Lewerissa), Van de Velde, Dijkstra (78. Munsterman), Spitse (60. Tromp), Pelova, Van den Bighelaar, E. Bakker (46. Grant)

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Header 2 (2)

Highlights Ajax Vrouwen - Bayern München

De Ajax Vrouwen speelden hun openingswedstrijd in de UEFA Women's Champions League tegen Bayern München. De ploeg van trainer Danny Schenkel hield aanvankelijk stand tegen de grootmacht uit Duitsland, maar liep in de tweede helft alsnog tegen een aantal tegentreffers én een nederlaag aan: 1-3.

Tags

  • #UWCL
  • #AJABAY

Socials