Ajax Vrouwen verliezen in oefenduel van effectief AC Milan

Ajax Vrouwen
Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben in een oefenduel met 0-5 verloren van AC Milan. In een bloedheet Amsterdam toonden de Italiaanse vrouwen zich effectiever dan de Ajax Vrouwen. International Stefanie van der Gragt maakte haar rentree bij het team van Danny Schenkel na 2 seizoenen bij FC Barcelona te hebben gespeeld.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gelijk al in de openingsfase van het duel werd de effectiviteit van de Italiaanse tegenstander uitgedrukt in doelpunten. Na 5 minuten spelen werd keepster Lize Kop geklopt met een prachtig afstandsschot. Een kwartier later moest Kop opnieuw toekijken hoe Milan toesloeg van afstand: 0-2.

De Ajax Vrouwen kregen het meeste balbezit van AC Milan, dat zelf geduldig bleef wachten op een counter om daarin toe te slaan. In het eerste bedrijf deden onder andere Bodil van den Heuvel en Rosa van Gool mee uit het talententeam.

Jacht op een treffer
In de tweede helft toonde een nieuw, jong en gretig Ajax zich strijdlustig en ging het op jacht naar minimaal een eretreffer. Via Quinty Sabajo en Lucie Vonkova werd het doel van AC Milan onder vuur genomen, maar beide schoten gingen over. Aan de andere kant was het wel raak. De 0-3 viel vlak voor een nieuwe drinkpauze. Lisa Doorn wilde met een uiterste krachtsinspanning nog voorkomen dat de 3e treffer op het scorebord zou komen, maar slaagde niet in die opzet.

Helaas voor de ploeg van Danny Schenkel liep de Italiaanse tegenstander verder uit naar een 0-5 overwinning. Nikita Tromp kreeg nog de mogelijkheid op een eretreffer, maar schoot geheel vrijstaand de bal in de handen van de Italiaanse keepster. 

Ajax eerste helft: Kop, Van Diemen, Van der Gragt, De Sanders, Verhoeve
Van den Heuvel, Zeeman, Van den Bighelaar, Van Gool (De Vette), Van de Velde, Lewerissa

Ajax tweede helft: Dinkla, L. Bakker, Dijkstra, Doorn, Brandeau (Verhoeve), Munsterman, Sabajo, E. Bakker, Tromp, Vonkova

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Whatsapp Image 2020 08 07 At 09.41.11

Ajax Vrouwen openen seizoen tegen FC Twente

Het seizoen 2020/2021 van de Eredivisie Vrouwen start op zondag 6 september om 12.15 uur. Ajax Vrouwen nemen het in de openingswedstrijd van de competitie dan thuis op tegen FC Twente.

Tags

  • #Ajax Vrouwen

Socials

200702 Pelova

#DEDICATED - Victoria Pelova

Victoria Pelova keert terug naar de plek waar haar carrière begon: Concordia. Een portret waarin ze vertelt over de weg naar de top, hoe ze zover is gekomen bij de Ajax Vrouwen en over de moeilijkste periodes tijdens haar loopbaan.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials