Ajax Vrouwen volgend seizoen ook naar Utrecht

Noordam 1420
Noordam 1420

De speeldagenkalender van de Azerion Vrouwen Eredivisie voor het seizoen 2023/2024 is vastgesteld. De competitie begint in het weekend van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september 2023 en eindigt in het weekend van vrijdag 10 tot en met zondag 12 mei 2024. De speeldagenkalender is tot stand gekomen na overleg tussen de KNVB, de clubs en ESPN. In juli 2023 wordt het definitieve competitieprogramma van de Vrouwen Eredivisie bekend gemaakt.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Nieuw in de competitie is het vrouwenteam van FC Utrecht. Met het aanhaken van de club uit de Domstad is het aantal clubs gestegen naar twaalf. Ook AZ keert terug, maar dat team vervangt het huidige VV Alkmaar.  

Voorafgaande aan de competitie staat net als bij de mannen de Supercup op het programma. Op zaterdag 2 september staan de kampioen en bekerwinnaar van het seizoen 2022/2023 tegenover elkaar in het stadion van de (aanstaande) kampioen.

UEFA Women's Champions League
In verband met wedstrijden in de UEFA Women's Champions League op woensdag 6 en zaterdag 9 september worden de wedstrijden van de Nederlandse deelnemers aan dat toernooi (de kampioen en de runner-up) verplaatst naar uiterlijk het weekend van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december. Als het past in het Europese programma worden deze wedstrijden eerder ingehaald. De Nederlandse deelnemers aan de UEFA Women's Champions League kunnen uitstel van competitiewedstrijden aanvragen om zich optimaal te kunnen voorbereiden op hun Europese wedstrijden.

KNVB Beker Vrouwen
De eredivisieclubs stromen in de achtste finales van de KNVB Beker Vrouwen in. Deze achtste finales worden gespeeld van vrijdag 16 tot en met zondag 18 februari. De finale van de KNVB Beker Vrouwen staat gepland voor maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag).

Eredivisie Cup
Na afloop van de reguliere competitie wordt de Eredivisie Cup gespeeld. De eerste wedstrijden staan gepland voor woensdag 15 mei, de finale voor zaterdag 1 juni.

Gerelateerde artikelen

Ajax Vrouwen Klassieker 900

Rewind | Een droom op en naast het veld

Met het spelen van de Klassieker in de Johan Cruijff ArenA ging voor veel Ajax Vrouwen een droom in vervulling. Het duel met Feyenoord in de Azerion Vrouwen Eredivisie zorgde voor vrolijke gezichten, emotionele gedachtes en enthousiaste kinderen mét diezelfde droom.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajax Vrouwen Alkmaar 1920

Informatie over de kaartverkoop van Ajax Vrouwen - VV Alkmaar

De Ajax Vrouwen spelen op zondag 26 maart om 12:15 uur het competitieduel met VV Alkmaar op sportcomplex de Toekomst. Het is spannend in de Azerion Vrouwen Eredivisie: de ploeg van Suzanne Bakker staat vijf punten achter op koploper FC Twente, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Iedere support is dus welkom.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials