Ajax Vrouwen willen vorm doortrekken: 'We zijn gedreven om FC Twente te verslaan'

Na een klinkende 5-1-overwinning op PSV, wacht zondag alweer een nieuwe topper voor de Ajax Vrouwen: de uitwedstrijd tegen landskampioen FC Twente. Keeper Regina van Eijk en trainer Danny Schenkel blikken vooruit.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen pakten tegen de Eindhovenaren de derde overwinning op rij in de Pure Energie Eredivisie. Die opmars valt samen met de doorbraak van 19-jarige Van Eijk. Bij de start van de competitie was zij nog derde keus.

"Voor mij was het dit jaar mijn doel om mezelf te ontwikkelen. Natuurlijk wilde ik ook spelen, maar dat voelde aan het begin van het seizoen nog niet echt reëel aan", blijft  bescheiden.

Goede ontwikkeling
Trainer Schenkel durft zich wel iets meer uit te spreken over de kwaliteiten van zijn pupil. "Regina is gewoon een uitstekende keeper. Vanaf het begin van het seizoen heb ik een andere Regina gezien dan vorig jaar. Ze speelt met veel meer zelfvertrouwen. Oogt scherp."

"Ze heeft afgelopen zomer op mentaal vlak een enorme stap gemaakt", vervolgt hij. "Daardoor ziet ze er nu fris uit. Ze doet goede dingen op de training en ook in de wedstrijden."

Van Eijk maakte haar debuut tegen vv Alkmaar. Met zelfvertrouwen en zonder ogenschijnlijk een greintje spanning in haar lijf hield ze direct de nul. "De keeperstrainer zei dat ik het moest benaderen als een oefenwedstrijd. Dat heb ik ook gedaan." 

Na de klinkende zege op PSV reizen de Ajax Vrouwen vol vertrouwen naar Enschede. "We hebben FC Twente thuis al gehad", kijkt Schenkel terug op het begin van de competitie. 

"Toen hebben we een goede wedstrijd gespeeld, maar liepen we tegen een lullige nederlaag aan. Daarom heersen er nu wel wat revanche gevoelens. Laten we de lijn van PSV doortrekken."

'Onterecht'
Van Eijk neemt nu op haar beurt meer stelling in. "Voor mij voelde dat als een heel onterecht verlies. We zijn gedreven om FC Twente helemaal in te maken."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Bighelaar (2)

Highlights Ajax Vrouwen - PSV | Dubbelslag geslagen

De Ajax Vrouwen deden zondagmiddag uitstekende zaken. De ploeg van trainer Danny Schenkel deed aan klantenbinding door op sportcomplex de Toekomst met 5-1 van PSV te winnen en veroverde daarmee niet alleen de koppositie, maar ook de eerste periodetitel.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchter880

Leuchter: 'Echt een topmiddag'

Romée Leuchter kon haar geluk niet op na afloop van de overtuigende zege op haar oude club PSV. ''5-1 gewonnen, een doelpunt en twee assists van mij en als team heel goed gespeeld. Echt een topmiddag.”

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl