Verslag | Ajax Vrouwen winnen Eredivisie Cup na zege op Twente

Vrouwen
Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben zondag de eerste prijs van het seizoen veroverd. In de finale van de Eredivisie Cup werd titelhouder FC Twente met 3-2 verslagen. Captain Marjolijn van den Bighelaar nam op sportcomplex de Toekomst twee treffers voor haar rekening. De score werd vroeg in de wedstrijd geopend door Nikita Tromp.

• #AjaxVrouwen

De Ajax Vrouwen openden uitstekend en speelden misschien wel de beste eerste helft van het seizoen. Dat het halverwege 2-2 was, mocht dan ook een klein wonder heten.

Zeer fraaie openingstreffer
Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Ajacieden, die in de zevende minuut aan de leiding kwamen na een zeer fraaie aanval. Kay-lee de Sanders vond met een uitstekende crosspass aan de rechterkant Chasity Grant. De vleugelaanvaller leverde op haar beurt een panklare assist af op Tromp: 1-0.

De thuisploeg heerste en verdeelde in de eerste helft en kwam na iets meer dan een halfuur spelen verdiend op 2-0. Van den Bighelaar nam de treffer voor haar rekening.

Van Twente werd lange tijd niets vernomen. Er was weliswaar een moment in de achtste minuut waarbij Stefanie van der Gragt ontsnapte aan een rode kaart, maar verder was het vooral Ajax dat de klok sloeg. Toch zette Twente kort voor rust de wedstrijd op zijn kop. Eerst werd een vrije trap door Kalma binnengekopt en even later kreeg oud-Ajacied Folkertsma de bal zeer gelukkig op haar hoofd: 2-2.

Orde op zaken gesteld
Zo gingen de Ajacieden ondanks een uitstekende eerste helft wat in mineur richting de kleedkamer, maar gelukkig werd direct na rust orde op zaken gesteld. Victoria Pelova ving de bal op na matig uitverdedigen bij Twente, bleef op de been en legde breed op Van den Bighelaar. De captain verraste keeper Daphne van Domselaar met een bekeken schot: 3-2.

Zo waren de verhoudingen hersteld en bleef Ajax ook in het vervolg van de tweede helft bovenliggend. Het gevaar kwam vervolgens vooral uit standaardsituaties.

Zo raakte Van der Gragt eerst de buitenkant van de paal en was ze in de daaropvolgende corner opnieuw gevaarlijk, maar redde ditmaal Van Domselaar. Later in de tweede helft belandde een corner van Sherida Spitse in één keer op de lat.

Genadeklap blijft uit
In de slotfase werden de ruimtes op het veld groter, ook omdat Twente naar voren moest. In de tegenstoot kregen de Ajacieden zeer grote kansen op de 4-2, maar het beslissen van de wedstrijd lieten Tromp (inzet naast) en Grant (schot op de keeper) na.

Het bleef tot het einde spannend en in de laatste minuten volgde nog een offensief van Twente. De Ajacieden overleefden echter, pakten zeer verdiend de zege en daarmee de eerste prijs van het seizoen. De ploeg van Danny Schenkel is ook nog in de race voor de landstitel en de KNVB Beker.

Ajax Vrouwen – FC Twente 3-2 (2-2)