Verslag | Ajax Vrouwen kennen goede generale voor PSG

Vrouwen1920 (1)

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond hun vijfde competitiezege geboekt. De ploeg van Suzanne Bakker won op bezoek bij PEC Zwolle met 1-3 door goals van Romée Leuchter, Sherida Spitse en Chasity Grant. Zodoende kenden de Ajax Vrouwen een goede generale voor de start van de groepsfase van de UEFA Women's Champions League, woensdag tegen Paris Saint Germain.

• #AjaxVrouwen

De Ajax Vrouwen zitten middenin een drukke periode: in minder dan tweeënhalve week moeten er liefst vijf wedstrijden worden afgewerkt. Na de doelpuntrijke zege op FC Utrecht (5-2) dienden de Ajacieden nu op Zwolse bodem in actie te komen.

Kansen in openingsfase
Leuchter verzorgde al direct in de openingsfase het gevaar voor Ajax. Ze kwam tweemaal in kansrijke positie, maar schoot eerst naast en raakte later de paal. Zo verzuimden de Ajax Vrouwen het overwicht om te zetten in een doelpunt en kreeg ook de thuisploeg een kans. Ditmaal was goalie Regina van Eijk op haar post.

PEC Zwolle meldde zich gaandeweg de eerste helft wat meer in de wedstrijd. Het eerste bedrijf leek doelpuntloos te eindigen, maar dat was buiten Leuchter gerekend. De clubtopscorer werd gelanceerd, omspeelde de keeper en schoot vervolgens uit een moeilijke hoek raak. Ondanks de aanwezigheid van een aantal Zwolle-speelsters op de lijn was de 0-1 een feit.

In de openingsfase van de tweede helft waren er momenten voor beide doelen. Een goede kans op de verdubbeling van de score was er voor Leuchter, maar ditmaal stuitte ze op keeper Inge Tijink. Ook Van Eijk bracht aan de overzijde een keer redding.

Spitse zorgt voor hernieuwde voorsprong
Toch kwam na 72 minuten alsnog de gelijkmaker op het bord, Zoë Zuidberg was trefzeker namens de thuisploeg: 1-1. Een domper voor de Ajax Vrouwen, die echter niet lang nodig hadden om orde op zaken te stellen. Vijf minuten later lepelde Spitse op schitterende wijze de 1-2 in de bovenhoek. Het was een zeer fraaie treffer van de Ajax-captain.

Een hernieuwde voorsprong voor de Ajax Vrouwen, die ditmaal wel vastgehouden werd. Sterker nog, Grant maakte er in diep in blessuretijd op aangeven van Leuchter nog 1-3 van.

Door de driepunter bracht de Amsterdamse ploeg haar totaal op zestien punten uit zes duels. De koploper in de Azerion Vrouwen Eredivisie is FC Twente met de maximale buit na zes wedstrijden.

PEC Zwolle – Ajax Vrouwen 1-3 (0-1)
45+1. Leuchter 0-1
72. Zuidberg 1-1
77. Spitse 1-2
90+5. Grant 1-3

Ajax Vrouwen: Van Eijk, Noordam (63. De Klonia), Spitse, Kardinaal, Weerden (82. Verhoeve), Sabajo, Noordman (63. Yohannes), Van Gool (83. Jansen), Grant, Leuchter, Hoekstra