Ajax Vrouwen winnen slotduel na spectaculair einde

Lewerissa6
Lewerissa6

De Ajax Vrouwen hebben zondag op knappe wijze de slotwedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij ADO Den Haag keek de ploeg van Danny Schenkel lang tegen een 2-0-achterstand aan, maar werd na een spectaculaire slotfase uiteindelijk met 3-5 gewonnen. Nikita Tromp en Vanity Lewerissa scoorden ieder twee keer, terwijl Victoria Pelova tegen haar oude club het slotakkoord verzorgde.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajacieden hadden vooraf een kleine, theoretische kans op de tweede plek en daarmee een ticket voor voor het voorportaal van de UEFA Women's Champions League. Dan moest er een achterstand van drie punten en zeven goals in doelsaldo op nummer twee PSV worden weggewerkt.

00:00/00:00
  • Auto

Zover kwam het niet, omdat PSV in eigen huis won van kampioen FC Twente. Dat de Ajax Vrouwen aan hun eigen opdracht (een driepunter in Den Haag) zouden voldoen, daar zag het lange tijd niet naar uit.

Eindpass niet goed verzorgd
Halverwege keken de Ajacieden tegen een 1-0-achterstand aan. Vlak voor de drinkpauze kwam ADO op voorsprong uit een benutte strafschop. De Ajax Vrouwen konden daar geen goal tegenover zetten. Het ontbrak niet aan dreiging, maar steeds was de eindpass in het vijandelijke strafschopgebied matig verzorgd.

Toen ADO na een klein uur spelen op 2-0 kwam na een fout in de Ajax-opbouw leek een zege er niet meer in te zitten. Vooral omdat de Ajax Vrouwen in de daaropvolgende fase weinig creëerden.

Doldriest laatste kwartier
Maar gevoed door de aansluitingstreffer van Tromp volgde een spectaculaire slotfase. De spits bleef in de 74e minuut knap op de been net buiten het strafschopgebied en haalde vernietigend uit: 2-1. Een minuut later was Tromp het eindstation van een snelle aanval over links.

Toch zou niet Tromp, maar uiteindelijk Lewerissa de absolute hoofdrol opeisen. In haar laatste wedstrijd scoorde de aanvaller de 2-3 en 2-4 en verzorgde ze het voorbereidende werk op de 3-5 van Pelova.

Door de overwinning sloten de Ajax Vrouwen een teleurstellend verlopen seizoen in ieder geval positief af. Bovendien eindigde Lewerissa in stijl. Om het plaatje compleet te maken, kreeg de afzwaaiende Limburgse vlak voor tijd nog een verdiende publiekswissel. 

ADO Den Haag - Ajax Vrouwen 3-5 (1-0)
26. Hendriks 1-0
57. Ravensbergen 2-0
74. Tromp 2-1
75. Tromp 2-2
78. Lewerissa 2-3
81. Lewerissa 2-4
82. Noordam 3-4
86. Pelova 3-5

Ajax Vrouwen: Dinkla, Van Diemen, Van der Gragt (65. Vonkova), Doorn, Verhoeve, Spitse, Pelova, Sabajo (65. Stiekema), Grant, Tromp, Lewerissa (85. Henry)

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Ajaxadodenhaag

Highlights ADO Den Haag - Ajax Vrouwen | Spectaculair slot van het seizoen

In de laatste wedstrijd van seizoen 2020/2021 gingen de Ajax Vrouwen op bezoek bij ADO Den Haag. Een tweede plek in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen zat er alleen nog in als Ajax een achterstand van drie punten en zeven goals in doelsaldo goed zou maken op PSV. Dat zat er niet in. Maar het duel in de Hofstad werd alsnog een spektakel: 3-5.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl