Lewerissa zet na dit seizoen punt achter voetbalcarrière

Lewerissa (2)
Lewerissa (2)

Vanity Lewerissa heeft besloten om een punt te gaan zetten achter haar spelersloopbaan. Na het huidige seizoen neemt de 30-jarige aanvaller dus afscheid als speelster van de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #Lewerissa
  • #AjaxVrouwen

Socials

Lewerissa kwam in 2018 naar Ajax, na jaren bij PSV, Standard Luik en VVV Venlo. Absolute hoogtepunten bij Ajax waren haar winnende treffer in de laatste minuut van de bekerfinale in 2019, en natuurlijk de twee doelpunten tegen Sparta Praag in de Champions League in 2018.

In Amsterdamse dienst kwam ze tot 61 officiële wedstrijden en dertig goals. Lewerissa speelde ook voor de Oranje Leeuwinnen, waarvoor ze tot elf interlands kwam. De aanvaller stopte in 2018 bij Oranje.

Meerdere factoren
De beslissing om te gaan stoppen was allesbehalve makkelijk, maar is goed doordacht. "Ik heb lang nagedacht en kwam tot de conclusie dat het mooi is geweest”, vertelt Lewerissa. “Ik merkte dat het plezier en de drive minder werd. Bovendien wilde ik terug naar mijn familie in Maastricht en zou ik op den duur graag een gezin stichten. Het is een opeenstapeling van een aantal factoren die ervoor gezorgd hebben dat ik deze beslissing heb gemaakt.”

Wat de Limburgse precies gaat doen in de komende jaren, is nu nog eventjes een zorg voor later. "Nu is het tijd voor mij om rust te gaan pakken en eens vakantie te nemen. Daarna ga ik mij oriënteren op wat ik verder wil gaan doen. Mijn hele leven stond natuurlijk in het teken van voetbal, met een bepaalde prestatiedruk die daar ook bij hoort.”

Afsluiten met prijzen
De keuze om te stoppen doet Lewerissa ook wel pijn. Toch kan ze met een goed gevoel de stap zetten, vertelt ze. "Ajax is mijn droomclub. Ik heb het op persoonlijk vlak bij Ajax soms heel moeilijk gehad. Maar ik heb ook heel mooie dingen meegemaakt; dat ik mijn carrière hier afsluit zie ik dan ook juist als iets heel speciaals. Ik ben blij dat ik af kan sluiten met de winst van de Eredivisie Cup en hoop daar de komende periode nog wat mooie prijzen aan toe te voegen.”

Tags

  • #Lewerissa
  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Thumbanouk

Anouk Bruil nieuwe assistent-trainer Ajax Vrouwen

Anouk Bruil wordt volgend seizoen de nieuwe assistent van Danny Schenkel bij de Ajax Vrouwen. De 26-jarige Bruil vervangt deze zomer Erwin Tump, die stopt als assistent-trainer van het team.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Sandersjuist

De Sanders verlengt contract bij Ajax Vrouwen met twee jaar

Kay-lee de Sanders blijft in navolging van Lize Kop ook de komende twee jaar actief voor de Ajax Vrouwen. De centrale verdediger heeft met de Amsterdamse club overeenstemming bereikt over de verlenging van haar aflopende contract. De Sanders ligt nu vast tot medio 2023.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Altelaarthumb

Jamie Altelaar versterkt Ajax Vrouwen

Ajax Vrouwen heeft overeenstemming bereikt met Jamie Altelaar. De 22-jarige verdediger komt over van sc Heerenveen Vrouwen en tekent in Amsterdam een contract dat loopt van 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2022.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Altelaar

Socials