Bakker: 'We zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen'

De loting in Nyon heeft vrijdagmiddag uitgewezen dat de Ajax Vrouwen het in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League op gaan nemen tegen Bayern München, Paris Saint-Germain en AS Roma. Trainer Suzanne Bakker en aanvoerder Sherida Spitse kijken uit naar de affiches. "We hebben in het verleden al laten zien dat we uitstekende resultaten kunnen behalen tegen topclubs."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

De selectie en staf van de Ajax Vrouwen keek vrijdag gezamenlijk naar de Women's Champions League-loting. "Bayern München, Paris Saint-Germain en AS Roma zijn fantastische ploegen om tegen te spelen. Het zijn ook sterke ploegen, namelijk een topclub uit Duitsland, Frankrijk en Italië. Ik verwacht prachtige affiches", was de eerste reactie van Bakker na de loting in Nyon. 

Bij Paris Saint-Germain staan twee Nederlandse spelers onder contract: Lieke Martens en Jackie Groenen. Spitse vindt het erg leuk dat ze tegen haar landgenoten mag spelen en gaat het tweetal een appje sturen. "Ik denk dat het voor hen ook leuk is om tegen Ajax te spelen. Dan kunnen ze weer even terug naar Nederland, dus dat is wel mooi."

Johan Cruijff ArenA
De Ajax Vrouwen gaan hun groepswedstrijden in de Women’s Champions League in de Johan Cruijff ArenA spelen. "Veel meiden speelden vorig seizoen voor de eerste keer in het stadion tegen Feyenoord, maar voor een aantal meiden zal het ook nieuw worden. Het is fantastisch dat we drie keer in de Johan Cruijff ArenA mogen spelen met hopelijk heel veel supporters."

"Het zal niet liggen aan de clubs die we geloot hebben, want het zijn aansprekende namen. Ik verwacht dat de meiden aangemoedigd zullen worden door heel veel mensen", aldus Bakker.

Poule des doods
De Ajax Vrouwen wacht een grote uitdaging. "Als je een poule moet aanwijzen als 'poule des doods' is het denk wel groep C. Het is een loodzware poule, maar tegelijkertijd een heel mooi podium waarop we onszelf mogen laten zien", vertelde Bakker, die hoopt op een stunt. "We zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen en we hebben in het verleden al laten zien dat we tegen topclubs uitstekende resultaten kunnen behalen."

Gerelateerde artikelen

Suzannebakker1920

Ajax Vrouwen euforisch na plaatsing: 'Willen dit structureel'

Suzanne Bakker, Sherida Spitse en Soraya Verhoeve waren alle drie 'enorm happy' na de overwinning op FC Zürich: 2-0. "We gaan gewoon Europa in", sprak Verhoeve euforisch uit. De Ajax Vrouwen plaatsten zich met overtuigende cijfers voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. De kampioen van Nederland won vorige week al met 0-6 in Zwitserland en klaarde de klus in eigen huis.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchtergoal1920

Highlights Ajax Vrouwen - FC Zürich | Geschiedenis geschreven

De Ajax Vrouwen hebben zich met overtuigende cijfers geplaatst voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. Over twee wedstrijden werd FC Zürich met 8-0 verslagen. In Zwitersland werd het vorige week 0-6. Woensdagavond was in eigen huis een 2-0-overwinning ruim voldoende om de tegenstander uit Zwitserland uit te schakelen.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials