Verslag | Ajax walst ook over SC Cambuur heen

Timber Kushand Cambuur 1420
Timber Kushand Cambuur 1420

Na de galavoorstelling in Lissabon heeft Ajax ook in de eigen Johan Cruijff ArenA een prachtige voetbalshow neergezet. Dit keer moest promovendus SC Cambuur er aan geloven. Bij 9-0 joeg Ajax zelfs nog op een tiende treffer, maar Ryan Gravenberch mikte de bal in de slotfase tegen de paal.

Tags

  • #AJACAM

Socials

Het was afwachten hoe Ajax zou omschakelen van de euforie naar de realiteit. Want in het verleden had Ajax na een Europese wedstrijd vaak moeite zich weer te focussen op de Eredivisie. Maar tegen promovendus SC Cambuur was er van nonchalance of onderschatting geen enkele sprake. Ten Hag had Daley Blind en Antony buiten zijn elftal gelaten en Nico Tagliafico en David Neres in de basis gezet.

Doelpuntrijk kwartier
Na een rustig begin, waarin beide ploegen elkaar aftastten, sloeg Ajax van de vijftiende tot en met de dertigste minuut drie keer toe. Jurriën Timber, Steven Berghuis en Noussair Mazraoui lieten keeper Stevens van Cambuur vissen. Dankzij Neres ging Ajax met 4-0 de kleedkamer in.

In de tweede helft ging Ajax aan de hand van Berghuis onverdroten verder. De Amsterdammers hadden geen zin de handrem aan te trekken en liepen de Friese verdedigers aan alle kanten voorbij.

Fantastisch moment
Ook de invallers lieten zich deze avond gelden. Neres scoorde na zijn eerste treffer van het seizoen gelijk zijn tweede. Mohamed Daramy liet zich aan het eigen publiek zien en schoot Ajax naar 6-0. "Dat was een fantastisch moment. Dat is wat je van een speler wil zien en dat geeft energie", zei Ten Hag na afloop over die goal.

Danilo zag zijn naam eveneens terug op het scorebord. Bij 9-0 wilden zowel de fans als de spelers op het veld naar de dubbele cijfers. Dat lukte bijna. In de allerlaatste fase mikte Gravenberch op de paal, waardoor die vernedering SC Cambuur bespaard bleef.

Ajax – SC Cambuur 9-0 (4-0)
15. Timber 1-0
19. Berghuis 2-0
29. Mazraoui 3-0
38. Neres 4-0
60. Tadic 5-0
64. Daramy 6-0
67. Haller 7-0
77. Danilo 8-0
84. Neres 9-0

Ajax: Pasveer; Mazraoui (46. Schuurs), Timber, Martínez, Tagliafico (62. Blind), Alvárez (62. Taylor), Berghuis, Gravenberch, Neres, Haller (72. Danilo), Tadic (62. Daramy)

Gerelateerde artikelen

Sarvanzessen880

Ajax Radio Top 100 bekend: dit zijn jullie favoriete nummers!

De gehele Ajax Radio Top 100 is bekend. In de rust van Ajax - SC Cambuur werd de onbetwiste winnaar van de verkiezing bekendgemaakt en afgespeeld. Three Little Birds bleek de absolute favoriet van de supporters van de club.

Tags

  • #AjaxRadioTop100

Socials

Fifa22 Thumb 2

FIFA 22 Ratings Reveal | Met Haller, Gravenberch en Rensch

Met de launch van FIFA 22 voor de deur zijn de nieuwe ratings van alle Ajax-spelers bekend. Sébastien Haller, Ryan Gravenberch en Devyne Rensch gaan onder leiding van David the Host de strijd aan en raden welke stats bij welke speler horen in de FIFA 22 Ratings Reveal.

Tags

  • #FIFA22

Socials