Ajax O18 woensdag in de koker voor loting UEFA Youth League

Hansengoal
Hansengoal

Ajax O18 wordt woensdag gekoppeld aan zijn eerste tegenstander in de UEFA Youth League van dit seizoen. De loting, van het door het coronavirus aangepaste toernooi, is vanaf 12:00 uur live te volgen via de kanalen van de UEFA.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

De Youth League verschilt dit seizoen in opzet van andere jaren. Waar er normaal gesproken eerst een poulefase wordt gespeeld, bestaat het toernooi dit seizoen uit een serie van knock-outrondes. Er wordt thuis óf uit gespeeld. Dat betekent geen terugwedstrijden. Woensdag wordt er voor de eerste ronde geloot; er gaan 64 teams in de koker

De eerste ronde wordt afgewerkt op 2 of 3 maart. Mochten de mannen van trainer John Heitinga dan als winnaar uit de bus komen, volgt de loting voor de volgende ronde op 12 maart. De halve finales en de eindstrijd worden traditiegetrouw gespeeld in het Zwitserse Nyon. Dat is ook dit seizoen zo. Die wedstrijden vinden op 17 mei (halve finales) en 20 mei (finale) plaats.

Deelnemers
De elftallen die meedoen, konden zich op twee manieren plaatsen voor de Youth League. De ene helft van de deelnemers is gekwalificeerd op basis van de UEFA Champions League-plaatsing van hun eerste elftal. De andere 32 clubs participeren op basis van hun prestaties in de nationale competitie. Ajax kan woensdag alleen loten tegen de teams die zijn gekwalificeerd op basis van de Champions League-plaatsing.

In Nederland is Ajax via die eerste route in de Youth League van dit seizoen terecht gekomen. AZ heeft zich als nummer één van de afgebroken competitie voor elftallen onder negentien jaar geplaatst voor het toernooi. Sinds dit seizoen is de leeftijdscategorie O18 het hoogst spelende jeugdteam.

Ajax is er veel aan gelegen sterk voor de dag te komen in de Youth League. Vaak reikten de Amsterdammers ver, maar gewonnen werd het toernooi nog nooit. Vorig seizoen plaatsten de talenten zich voor de eerste keer voor de halve finale. Daarin bleek Benfica met 3-0 te sterk.

Nooit afwezig
Ajax deed samen met Atlético Madrid, Barcelona, Bayern München, Benfica, Juventus, Manchester City, PSG, Porto en Real Madrid aan alle acht edities van de Youth League mee.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

Gerelateerde artikelen

Heitinga1280

Ajax O18 traint hard door: 'Compliment naar de club'

Ajax O18 traint flink door ondanks dat er in de competitie de komende tijd niet gespeeld zal worden vanwege het coronavirus. "De dagen zijn zeker iets anders", ondervindt ook Ajax O18-trainer John Heitinga.

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Rasmussenraak

Highlights Ajax O19 - FC Midtjylland O19

Ajax won op fraaie wijze de wedstrijd in de kwartfinale van de UEFA Youth League van FC Midtjylland. De hoogtepunten van de 3-1 overwinning zie je hieronder.

Tags

  • #UYL

Socials

Yl 121

Highlights Benfica O19 – Ajax O19

De samenvatting van het duel tussen Benfica O19 en Ajax O19, een duel waarin gestreden werd om een finaleplaats in de UEFA Youth League. Helaas liep het voor de Ajacieden niet goed af.

Tags

  • #UYL
  • #Ajax O19

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl