Ajax O18 traint hard door: 'Compliment naar de club'

Ajax O18 traint flink door ondanks dat er in de competitie de komende tijd niet gespeeld zal worden vanwege het coronavirus. "De dagen zijn zeker iets anders", ondervindt ook Ajax O18-trainer John Heitinga.

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Ajax O18 is teruggegaan naar één trainingsmoment per dag. Maar Heitinga is blij dat hij en zijn ploeg sowieso op het veld kunnen staan. "Dat is een compliment naar de club en naar het coronateam. We kunnen trainen, zodat de jongens zich kunnen ontwikkelen."

"En ze trainen toch met een bepaalde intensiteit en beleving. Dat is ook een compliment naar hun toe", vervolgt Heitinga. "Los van wat ze hier doen krijgen ze ook nog programma's mee dien ze thuis moeten doen."

Amourricho van Axel Dongen is één van de spelers die zich onder Heitinga wil laten zien. Met zestien jaar hoort hij bij de jongste spelers van de selectie. Hij vindt het lastig dat hij zijn kwaliteiten niet kan laten zien tijdens een wedstrijd, omdat de competities stilliggen. Toch probeert hij er het beste van te maken.

'Deze periode biedt ook kansen. Je kan meer met het individu gericht trainen.'

"Normaal train je naar een wedstrijd toe. Wat je oefent op een training kan je in de wedstrijden laten zien. Dat kan ik dan nu in de onderlinge wedstrijden laten zien."

Situaties nabootsen
De technische staf van Ajax O18 probeert op de zaterdagen wedstrijden te organiseren tegen bijvoorbeeld Ajax O17 om wedstrijdsituaties na te kunnen bootsen.

Heitinga: "Soms laten we ze bewust in een ondertal spelen: elf tegen tien. Of in verschillende speelwijzen. We proberen het maximale uit de jongens te halen. Deze periode biedt ook kansen. Je kan meer met het individu gericht trainen."

Ook nieuwkomer Jeppe Kjær Jensen ziet in het feit dat hij nu meer tijd heeft om zich aan te passen de voordelen. "In deze periode heb ik veel de tijd gehad om de manier van spelen en het druk zetten onder de knie te krijgen."

Ajax O18 heeft januari 2021 als richtpunt. Zoals de zaken er nu voorstaan kunnen de competities dan weer worden opgestart. "Ik kan niet wachten tot de competitie weer van start gaat", kijkt trainer Heitinga vooruit. "Vooral voor de jongens zelf. Datgene wat ze het liefste doen, kan nu niet. We moeten met z'n allen geduldig en gedisciplineerd zijn en met vol verstand nadenken. Als we dat met z'n allen doen, kunnen we zo snel mogelijk weer op het veld staan."

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Gerelateerde artikelen

2018 12 20 Said Ouaali 007

Ouaali: 'Willen jeugdspelers omringen met specialisten'

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali heeft de taak om de jeugdopleiding van Ajax ook tijdens de coronacrisis op koers te houden. Bijdragen van supporters via de VriendenLoterij helpen daarbij; vooral op mentaal en sociaal-emotioneel vlak. "Wij beseffen dat die steun meer dan welkom is om op de Toekomst door te kunnen blijven pakken."

Tags

  • #VriendenLoterij
  • #Ouaali

Socials

Fabian Sporkslede 11

Sporkslede over Liverpool, tijgerbalsem in je onderbroek en de magie van de A1 in 2012

Over de trainingsvelden van Ajax klinkt een schaterlach; het is onmiskenbaar die van Fabian Sporkslede (27). In de zomer van 2020 is de verdediger – in afwachting van een contract bij een nieuwe club – regelmatig te vinden op de Toekomst, waar hij traint om fit te blijven. Zijn carrière bracht hem tot nu toe naar Tilburg, Verona, Rome, Breda en Waalwijk, maar Ajax blijft zijn thuis. We blikken met Fabian terug op seizoen 2011-2012, waarin hij met de A1 doordrong tot de finale van de Next Gen Series.

Tags

  • #TeamvanToen

Socials

Rijkhoff (1)

Rijkhoff wint eerste For The Future Trophy: 'Elke bal moet raak zijn'

De For The Future Trophy is een nieuwe prijs die Ajax elke maand uitreikt aan een jeugdspeler die het verdient om die maand in de schijnwerpers te staan. De eerste editie gaat naar Julian Rijkhoff, die een bliksemstart kent als spits van Ajax O17.

Tags

  • #ForTheFutureTrophy
  • #Rijkhoff

Socials