Alles over de UEFA Women's Champions League-loting

Bakker UWCL Loting
Bakker UWCL Loting

De Ajax Vrouwen horen vrijdagmiddag vanaf 13:00 uur wie de tegenstanders zijn in de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League. De duels worden gespeeld op 6 en 9 september 2023.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

De Amsterdammers volgen dit seizoen als landskampioen het Champions Path en stromen in de eerste voorronde in. Alle 41 kampioenen worden verdeeld in twee potten op basis van clubcoëfficiënten: geplaatst en niet geplaatst. De Ajax Vrouwen hebben een geplaatste status en zitten in pot 1.

Uitleg loting
Tijdens de loting worden er acht groepen van vier teams en drie groepen van drie teams gemaakt. De eerste voorronde bestaat uit knock-outwedstrijden die in de vorm van een minitoernooi op één locatie worden gespeeld. De eerste wedstrijden van de voorronde worden afgewerkt op 6 september en de finale en strijd om plek drie vindt plaats op 9 september. Enkel de winnaar van het minitoernooi plaatst zich voor de tweede voorronde op 10/11 en 18/19 oktober. De strijd om plek drie is voor de clubcoëfficiënt.

Nadat de eerste acht poules met vier teams bekend zijn, vindt de loting voor drie poules van drie teams plaats. Hier wordt op basis van de clubcoëfficiënt bepaald welk team per groep vrijgesteld wordt voor het spelen van de halve finale en direct is geplaatst voor de finale.

Locatie
Per groep organiseert één team het minitoernooi. Uiterlijk maandag 10 juli worden de definitieve speellocaties en tijdstippen bekendgemaakt.

De loting is vrijdag live te volgen via de website van de UEFA.

Gerelateerde artikelen

Kampioenschapvrouwen1920

Overzicht | Het succesvolle seizoen van de Ajax Vrouwen

Met een nieuwe trainer begonnen de Ajax Vrouwen aan het seizoen 2022/2023. Een seizoen waarin Ashleigh Weerden haar draai weer vond in Nederland en waarin hard werken werd beloond met niets minder dan de landstitel. Weerden en trainer Suzanne Bakker blikken terug op een historisch seizoen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajaxvrouwentop10goals

Top 10 Goals | Ajax Vrouwen

Het werd een seizoen om nooit te vergeten voor de Ajax Vrouwen. De ploeg van Suzanne Bakker werd landskampioen en speelde onder andere een prachtig tweeluik in de UEFA Women's Champions League tegen topploeg Arsenal. In het toch al succesvolle seizoen scoorden de Ajacieden er lustig op los. We hebben tien heerlijke doelpunten van de vrouwen op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials