Álvarez en Martínez | 'Deze vriendschap is voor altijd'

Edson Álvarez en Lisandro Martínez hebben elkaar helemaal gevonden bij Ajax. De twee steunden elkaar in moeilijke tijden en bloeiden de afgelopen weken ook samen weer op. De Mexicaan en Argentijn hebben in hun periode bij Ajax een bijzondere vriendschap opgebouwd en vertellen daar openhartig over in een koud Amsterdam.

Tags

  • #Álvarez
  • #Martínez

Socials

"We kunnen het goed met elkaar vinden", spreekt Álvarez zich uit over hun band. "We genieten van elkaars gezelschap en gaan graag met elkaar om. We zijn allebei opgegroeid met een bepaalde levensvisie."

Die Zuid-Amerikaanse mentaliteit heeft ze beiden gebracht tot waar ze nu staan binnen het elftal. Maanden geleden waren de twee Ajacieden nog bankzitters. Inmiddels hebben ze hun plekje veroverd in de basiself.

"Vaak had ik geen zin om te trainen of dingen te doen", vertelt de Mexicaan eerlijk. "Dan zei Licha dat we het moesten doen, omdat onze tijd nog zou komen. En kijk eens hoe het nu gaat. Het gaat goed met ons, omdat we zo hard hebben gewerkt."

"Het ene moment gaat het goed, het andere moment weer slecht", vervolgt Martínez. "Dat zijn belangrijke levenslessen. Je moet naar voren kijken en het positief zien."

Familie
Voor Álvarez was het een lange tijd moeilijk om die mindset te blijven houden. Vanwege regelgeving was de Mexicaan een flinke periode alleen in Nederland, zonder familie. Nu is de 23-jarige Ajacied herenigd met zijn vrouw en dochter.

"Als Licha er niet was geweest in de periode dat mijn familie hier niet kon zijn, was ik zeker teruggegaan naar Mexico. Hij was er voor mij en zei: 'je moet doorzetten'. En nu gaat het goed."

De mooie woorden van Álvarez aan het adres van zijn Argentijnse vriend zijn welgemeend. Voor Martínez is het vanzelfsprekend om er te zijn voor zijn Mexicaanse teamgenoot, wanneer hij 'm nodig heeft.

"We zijn heel loyaal aan elkaar", legt de verdediger uit. "Het is wederzijdse liefde. Een vriendschap die heel duidelijk is. Je moet er ook van genieten, want de tijd vliegt. Maar ik weet zeker dat deze vriendschap ons hele leven zal duren."

Gerelateerde artikelen

Alvarez2

Enchilada’s of bitterballen? | 14 vragen aan Edson Álvarez

In de rubriek 14 Questions leggen we Ajacieden veertien vragen en dilemma's voor. Ditmaal is het de beurt aan Edson Álvarez. Wie is zijn grote inspirator? Wat vindt hij van het Nederlandse weer? En welke Nederlandse snack kan hij waarderen?

Tags

  • #Álvarez

Socials