Álvarez neemt afscheid: 'Ik hoop jullie in de toekomst te zien'

Edson Álvarez was zondag terug in de Johan Cruijff ArenA. De Mexicaan vertrok afgelopen zomer naar het Engelse West Ham United en nam voorafgaand aan Ajax - NEC afscheid van de Amsterdamse aanhang. "Ik heb het gevoel dat ze nooit vergeten wat je voor ze hebt gedaan."

Tags

  • #Álvarez

Socials

Álvarez was na zijn ereronde in de Johan Cruijff ArenA intens gelukkig. "Het is fantastisch, het voelt hier als thuis. Ik ben heel erg blij om terug te zijn bij deze geweldige supporters", aldus de 26-jarige middenvelder. "Ik wil de fans heel erg bedanken. Ik waardeer dit enorm."

De Mexicaans international sprak de fans toe vanaf het veld. "Ik voelde veel emotie. Ik dacht ook terug aan de mooie momenten die we hebben meegemaakt op het veld. Het is best lastig om voor zoveel mensen te spreken", gaf Álvarez eerlijk toe.

West Ham United
De oud-Ajacied staat momenteel onder contract bij West Ham United. "Ik heb het daar heel erg naar mijn zin. In mijn ogen is de Premier League de beste competitie. We werken als team heel hard en zelf doe ik ook mijn best."

Álvarez speelt in Engeland samen met Mohammed Kudus, die afgelopen zomer ook naar Londen vertrok. "Kudus doet het heel erg goed. Hij heeft het ook naar zijn zin daar. Het is altijd fijn om een oud-ploeggenoot in je nieuwe team te hebben."

'Bedankt voor alles'
Met warme gevoelens keek Álvarez zondag terug op zijn Ajax-periode. "Ik houd van Amsterdam, van de fans en van de stad", vertelde El Machín, die nog een mooie boodschap had voor de supporters. "Bedankt voor alles. Voor de liefde en de steun. Ik hoop jullie in de toekomst te zien."

Gerelateerde artikelen

Edson Top 5 1920

Top 5 Goals | Edson Álvarez

Edson Álvarez maakte naam bij Ajax, speelde 147 officiële duels en verdiende daarmee een mooie transfer naar de Premier League. De Mexicaan viel op met zijn mentaliteit, werklust en enkele fraaie doelpunten. Ter ere van zijn geboortedag zetten wij vijf mooie doelpunten van de oud-Ajacied op een rij.

Tags

  • #Top5Goals

Socials

Edsonknuffel1920

Dit waren de prachtige jaren van Álvarez bij Ajax

Dankzij zijn 'grinta', zijn sympathieke karakter en de bijna 150 wedstrijden waarin hij onze clubkleuren naar en geweten verdedigde, stal Edson Álvarez in de afgelopen vier jaar de harten van de supporters. We hebben zijn doelpunten, balveroveringen en fraaie slidings op een rij gezet. Geniet van ruim vier minuten aan typische Álvarez-content.

Tags

  • #Álvarez

Socials

Alvarez Interview 1920

Álvarez tijdens afscheidsinterview: 'Ik ga alles missen'

Edson Álvarez laat Ajax na vier jaar achter zich, maar toch zullen de club en de stad Amsterdam altijd een speciaal plekje in zijn hart houden. "Ik ga alles missen", vertelt de Mexicaanse middenvelder, die naar West Ham United vertrekt.

Tags

  • #Álvarez

Socials