Salah-Eddine terug: 'Ik heb het wel gemist'

Na een jaar verhuurd te zijn geweest aan FC Twente is Anass Salah-Eddine terug in zijn Amsterdam. "Ik heb een mooi jaar gehad in Enschede. Ik moest ook op mezelf wonen, dat was wennen maar wel goed."

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials

Breed lachend staat Salah-Eddine ons te woord. Een jaar FC Twente heeft hem goed gedaan. In alle opzichten is hij gegroeid. "Het was een mooie periode in Enschede, maar ik kom uit Amsterdam. Ik heb hier altijd gewoond en heb het wel gemist. Het was niet altijd duidelijk of ik terug zou komen. Het ligt eraan wat de club wil en hoe ik presteer daar. Uiteindelijk heb ik zodanig goed gepresteerd dat ik hier de kans krijg om mezelf te laten zien."

Wasjes draaien
Spelen bij FC Twente was een goede stap, aldus de Amsterdammer. "Ik ging voor het eerst op mezelf wonen. Dat was wel wennen en daarvan heb ik veel geleerd. Het was wel goed voor me. Ik moest voor het eerst wasjes draaien, voor mezelf koken en schoonmaken. Dat heeft me volwassen en zelfstandig gemaakt. Ik heb veel gefacetimed met mijn moeder als ik ging koken of op welk standje de wasmachine moest."

De reden dat hij naar FC Twente ging, was ervaring opdoen. "Het was wennen in de Eredivisie. Voor het eerst zat ik bij een eerste selectie. We hadden een top groep en een top staf. Ik voelde me snel thuis en we speelden voor Europees voetbal. Ik heb nu meegemaakt hoe het is bij een andere club. Hier vecht iedereen voor zijn plek en de besten speelden. Ik moest alles geven wat ik had. Tijdens de wedstrijden die ik speelde heb ik geprobeerd mezelf aan iedereen te laten zien en het team te helpen. Dat is wel aardig gelukt, denk ik. Iedereen heeft kunnen zien wat ik kan. Dat was het meeste op het middenveld, maar dat kan ik ook in de verdediging."

Frisse start
Uiteraard is hij Ajax blijven volgen. "Ik heb elke wedstrijd gekeken. Het was soms moeilijk om te zien, want je hoopt dat ze het goed doen. Het is niet gegaan zoals het hoort als Ajax zijnde. Er is nu een nieuwe staf en er zijn nieuwe spelers. We gaan een frisse start maken en meedraaien zoals de afgelopen jaren."

Uiteraard wil Salah-Eddine zijn doelen voor komend jaar wel even opsommen: "Eén: basisspeler worden, twee: het kampioenschap winnen en drie: de beker."

Gerelateerde artikelen

ASE Header 880

Contractverlenging en verhuur voor Anass Salah-Eddine

Ajax en Anass Salah-Eddine hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De vorige overeenkomst liep tot en met 30 juni 2023. De vernieuwde verbintenis van de twintigjarige verdediger loopt tot en met 30 juni 2025. Daarnaast is Ajax met FC Twente overeengekomen dat Salah-Eddine dit seizoen op huurbasis voor de eredivisieclub uit Enschede uitkomt.

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials