Andre Onana kan training hervatten bij Ajax

Onana1280
Onana1280

De schorsing van Andre Onana als gevolg van een dopingovertreding eindigt 4 november 2021. Conform vast gebruik en zoals verwoord in de uitspraak van het internationaal sporttribunaal (CAS) mag Onana twee maanden eerder, vanaf zaterdag 4 september, zijn trainingsactiviteiten bij Ajax hervatten. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft hem namens de club meegedeeld dat hij vanaf die datum welkom is om bij Ajax te trainen. Dat zal in eerste instantie gaan om keeperstraining en groepstraining bij Jong Ajax.

Tags

  • #Onana

Socials

Overmars: ''We hebben besloten dat Andre gaat starten met keeperstraining en groepstraining bij Jong Ajax. Of hij op termijn in aanmerking komt voor het eerste elftal is de vraag. Wij zijn inmiddels verder gegaan zonder hem en hebben tijdens zijn schorsing twee keepers aangetrokken. De selectie is aan het seizoen begonnen en zit middenin een groepsproces."

 

De directeur voetbalzaken legt het nader uit: "We zijn heel helder geweest. We zijn lange tijd bezig geweest om het contract te verlengen. Dat lukte niet. Dan geef je hem de ruimte om tijdens deze transferwindow een transfer te maken. Dat lukt ook niet. Wij moeten als club verder. We hebben twee keepers gecontracteerd. Gorter voor de lange termijn en Pasveer voor de korte termijn. Contractverlenging zie ik niet snel gebeuren. Het zou kunnen dat hij in de winter een transfer maakt, maar je komt op een punt dat een transfer een fatsoenlijk bedrag moet opleveren. Het moet van twee kanten uitgaan. Als het bedrag niet voldoende is, dan maar in juli weg voor niets.”

Het contract van de Kameroener loopt af aan het einde van dit seizoen, op 30 juni 2022. De doelman maakte in de zomer van 2015 de overstap van de jeugdopleiding van FC Barcelona naar Ajax. Onana debuteerde op 20 augustus 2016 in het eerste elftal in de wedstrijd Ajax – Willem II: 1-2. Hij speelde 204 officiële duels in Ajax 1.

Bij de Ajax-keeper werd na een 'out of competition'-controle op 30 oktober vorig jaar het middel Furosemide in zijn urine aangetroffen. Het tuchtorgaan van de UEFA schorste hem daarop voor 12 maanden. Het CAS bepaalde in hoger beroep dat de schorsing werd verkort tot negen maanden.

Tags

  • #Onana

Socials

Gerelateerde artikelen

Onanacaszaak

Update CAS-zaak Andre Onana

Andre Onana heeft woensdagochtend tijdens een vier uur durende online zitting zijn verhaal kunnen doen tegenover drie arbiters van het Court of Arbitration for Sport (CAS). De doelman is daarbij bijgestaan door zijn advocaten en door Ajax.

Tags

  • #Onana

Socials

Still Perfect Keeper Onana 880

Andre Onana stelt de perfecte keeper samen

Andre Onana stelt zijn ideale doelman samen aan de hand van de belangrijkste vaardigheden waarover een keeper moet beschikken. Onder andere Ederson, Gianluigi Buffon en Manuel Neuer passeren de revue.

Tags

  • #Onana

Socials