Update CAS-zaak Andre Onana

Onanacaszaak
Onanacaszaak

Andre Onana heeft woensdagochtend tijdens een vier uur durende online zitting zijn verhaal kunnen doen tegenover drie arbiters van het Court of Arbitration for Sport (CAS). De doelman is daarbij bijgestaan door zijn advocaten en door Ajax.

Tags

  • #Onana

Socials

Onana werd eind 2020 positief bevonden na een dopingtest, omdat hij per ongeluk een pilletje van zijn vrouw had gepakt, terwijl hij een aspirine wilde gebruiken. Dat pilletje  bevatte het verboden middel Furosemide. Daarop werd de Kameroener door de UEFA geschorst voor twaalf maanden, ingaande op 4 februari van dit jaar. Tegen die schorsing is hij vervolgens in beroep gegaan bij het CAS. Dat beroep diende dus woensdagochtend 2 juni.

Onana heeft zijn verhaal goed kunnen overbrengen en de arbiters hebben ruim de tijd genomen om naar het verhaal van hem te luisteren. Hij heeft het CAS gevraagd hem geen straf op te leggen, dan wel een aanzienlijk kortere straf dan de opgelegde twaalf maanden.

In de periode van zijn schorsing mag de doelman aan geen enkele sportactiviteit deelnemen en moet hij zelf in zijn trainingen voorzien. Hij heeft duidelijk kunnen maken dat hem dat zwaar valt.

Het standpunt van UEFA is onveranderd. De Europese voetbalbond wil dat het CAS vasthoudt aan de twaalf maanden schorsing. Het is nog niet bekend wanneer het CAS uitspraak doet.

Tags

  • #Onana

Socials

Gerelateerde artikelen

210205 VD Sar Over Onana SITE

Van der Sar: 'Extreem hoge straf, voor Onana stort wereld in'

De eerste reactie van de algemeen directeur van Ajax op het nieuws dat doelman Andre Onana door het tuchtorgaan van de Europese voetbalbond UEFA voor twaalf maanden is geschorst na de vaststelling van een dopingovertreding. Ajax en Onana gaan in beroep tegen de straf bij het Court of Arbitration for Sport (CAS).

Tags

  • #Onana

Socials

Still Perfect Keeper Onana 880

Andre Onana stelt de perfecte keeper samen

Andre Onana stelt zijn ideale doelman samen aan de hand van de belangrijkste vaardigheden waarover een keeper moet beschikken. Onder andere Ederson, Gianluigi Buffon en Manuel Neuer passeren de revue.

Tags

  • #Onana

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl