Antony: 'De trainer gaf me een complimentje'

De Braziliaan Antony is bezig aan een uitstekend eerste seizoen bij Ajax. De rechtsbuiten speelde tot dusver 34 duels, waarin hij negen goals maakte en tien keer de aangever was. De Ajacied spreekt over zijn eerste maanden in Amsterdam, de vriendschap met David Neres en de jacht op prijzen.

Tags

  • #Antony

Socials

"Ik vind het een goed eerste seizoen", vertelt Antony als hem gevraagd wordt naar zijn eerste jaar bij Ajax. De aanvaller heeft zich snel aangepast aan een nieuwe omgeving en zit lekker in zijn vel. "Ik kreeg een complimentje van de trainer en ik ben blij. Ik hoop zo door te kunnen gaan en nog beter te worden."

Antony ziet in het beter positioneren en meer gebruiken van zijn rechterbeen duidelijke verbeterpunten. Er valt nog genoeg te ontwikkelen en mede daarom is hij blij dat hij bij Ajax speelt. "Vanaf dag één ben ik hier fantastisch ontvangen. Ajax wilde mij hebben omdat ik goed in balbezit ben. Ik heb veel aan de huidige speelstijl gehad."

David Neres
Een van de personen die Antony (extra) thuis laat voelen in de hoofdstad is landgenoot Neres. De aanvaller is een concurrent, maar bovenal een vriend. "We zijn goed samen, zowel privé als op trainingen. We vinden het leuk om samen te kaarten en hebben veel lol. Dat we concurrenten van elkaar zijn, maakt niet zoveel uit. Als onze vriendschap maar goed blijft."

Tags

  • #Antony

Socials

Gerelateerde artikelen

Kleedkamerklaassenth

Ajax kijkt vooruit: 'Je leeft voor de supporters'

"Je leeft voor de supporters", sprak Edwin van der Sar tijdens Ajax kijkt vooruit; het evenement voor seizoenkaarthouders dat maandagavond online en live werd uitgezonden en massaal werd bekeken. Tijdens Ajax kijkt vooruit nam presentator Humberto Tan de kijkers ruim een uur mee langs de velden en burelen van Ajax.

Tags

  • #AjaxKijktVooruit

Socials

Nieuwe Versie

Uit het fotoalbum van: Antony

Met vochtige ogen en een brok in z’n keel kijkt Antony (20) naar een foto uit zijn jeugdjaren. Miljoenen voetbalfans kennen ‘m als speler van Ajax, maar wat weten ze van hem als mens? Een verhaal door de ogen van een Braziliaanse jongen die opgroeide in Inferninho, één van de gevaarlijkste sloppenwijken in São Paulo.

Tags

  • #Antony

Socials