Antony opgeroepen voor Seleção

Antony2
Antony2

Antony is voor het eerst opgeroepen voor het Braziliaanse nationale elftal. De 21-jarige Ajacied kroonde zich deze zomer met de O21 van zijn land al tot olympisch kampioen.

Tags

  • #Antony

Socials

De uitverkiezing voor de Seleção stemt ook Erik ten Hag tevreden, zo liet de trainer vrijdag weten op de persconferentie. "Fantastisch natuurlijk en ontzettend eervol. Brazilië is een land met een enorm aanbod aan topvoetballers. Antony heeft er keihard voor gewerkt en heel goed gepresteerd, dus hij verdient dit.”

Betrouwbaar en belangrijk
Ten Hag kreeg ook de vraag of hij de selectie van Antony had zien aankomen. "Dat vind ik lastig”, reageerde hij. "Ik ken niet alle veertig of vijftig topspelers die Brazilië heeft. Maar Antony heeft een geweldige Olympische Spelen gespeeld. Je zag hoe hoog hij in de hiërarchie stond. Hij werd nauwelijks gewisseld en was betrouwbaar en belangrijk. Vervolgens heeft hij het bij Ajax ook laten zien, ook op het allerhoogste niveau in de Champions League.”

Brazilië speelt volgende maand drie WK-kwalificatieduels met Venezuela (7 oktober), Colombia (11 oktober) en Uruguay (14 oktober).

Gerelateerde artikelen

Antonygoud

Antony: ‘Grootste verrassing was onthaal in ArenA’

Antony kende een bijzondere zomer. Hij was met Brazilië actief op de Olympische Spelen en pakte als eerste Ajacied ooit een gouden plek. De vleugelaanvaller is inmiddels alweer ruim een week terug in Amsterdam: alle reden voor David the Host om Antony op te zoeken en te vragen naar zijn ervaringen.

Tags

  • #Antony

Socials

Nieuwe Versie

Uit het fotoalbum van: Antony

Met vochtige ogen en een brok in z’n keel kijkt Antony (20) naar een foto uit zijn jeugdjaren. Miljoenen voetbalfans kennen ‘m als speler van Ajax, maar wat weten ze van hem als mens? Een verhaal door de ogen van een Braziliaanse jongen die opgroeide in Inferninho, één van de gevaarlijkste sloppenwijken in São Paulo.

Tags

  • #Antony

Socials