Antony: ‘Grootste verrassing was onthaal in ArenA’

Antony kende een bijzondere zomer. Hij was met Brazilië actief op de Olympische Spelen en pakte als eerste Ajacied ooit een gouden plek. De vleugelaanvaller is inmiddels alweer ruim een week terug in Amsterdam: alle reden voor David the Host om Antony op te zoeken en te vragen naar zijn ervaringen.

Tags

  • #Antony

Socials

Wie Antony op de Toekomst ontwaard, kan niet om zijn brede glimlach heen. De trots regeert overduidelijk bij de linkspoot. "Het is een droom die uitkwam om met het Braziliaanse shirt aan olympisch kampioen te worden. De Olympische Spelen zijn heel belangrijk. Ik ben heel blij en voel me vereerd. Het zal me de rest van mijn leven bijblijven."

Zijn medespelers en de staf van Ajax waren blij voor de Braziliaan. "Ik kon ook niet wachten om weer terug te zijn in Amsterdam. Ik kreeg veel berichten, maar de grootste verrassing kwam in de ArenA, waar ik onthaald werd. Dat was leuk."

Nieuwe tatoeage
Na de winst in de finale tegen Spanje op de Olympische Spelen zette Antony een nieuwe tatoeage op zijn linkerbeen. Dat idee had hij al voor het toernooi bedacht. "Ik had al gezegd dat ik de medaille zou tatoeëren als we kampioen zouden worden. Gelukkig werden we kampioen en nog diezelfde week stuurde ik een bericht naar een bevriend tatoeëerder om te vragen of hij de medaille op mijn been kon zetten."

Belangrijk in de finale
De 21-jarige Ajacied speelde zelf een belangrijk rol in de gewonnen finale (2-1). Hij gaf de assist op het winnende doelpunt van Malcom. "Toen hij het veld opkwam, zei ik tegen hem dat hij het spel zou gaan bepalen. Maar toen wist ik niet dat het een assist van mij zou zijn."

"Natuurlijk was ik erg blij dat we in de verlenging een tweede goal maakten. Het was een emotionele goal, niet alleen voor mij, maar voor iedereen. Die dag, die goal, die pass ook, blijven voor de rest van mijn leven bij me."

Antony spreekt tot slot ook nadrukkelijk uit Ajax erkentelijk te zijn. "Door bij Ajax te spelen heb ik goud kunnen winnen op de Olympische Spelen. Ik ben Ajax dankbaar en heb echt van deze geweldige club leren houden."

Tags

  • #Antony

Socials

Gerelateerde artikelen

Antonythumbevt2

Training Day | Olympisch kampioen Antony terug in Amsterdam

Ajax trainde vrijdagmiddag op sportcomplex de Toekomst in aanloop naar het eerste Eredivisie-duel van het seizoen, thuis tegen NEC. Antony keerde terug van de Olympische Spelen en werd zo herenigd met zijn maatjes in Amsterdam.

Tags

  • #TrainingDay

Socials

INTERVIEW EDSON SYNC

Álvarez: 'Die reacties werken als brandstof voor me'

Edson Álvarez heeft zich na een moeizame start ontwikkeld tot een onmisbare kracht in het elftal van Ajax. Trainer Erik ten Hag wil de Mexicaan per se behouden voor komend seizoen, en ook fans reageren al maanden enthousiast op het optreden van Álvarez op het middenveld van de Amsterdammers.

Tags

  • #Álvarez

Socials

KJH

Tikkie Terug | FC Twente - Ajax

FC Twente - Ajax is de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. We gaan een Tikkie Terug in de tijd, op zoek naar de relevante statistieken en bijzondere gebeurtenissen uit eerdere edities. Zo zijn er hoofdrollen voor Klaas Jan Huntelaar en Noa Lang.

Tags

  • #TWEAJA

Socials