Bakker blijft positief na nederlaag: 'Thuis gaan we ze pakken'

Ook na de 3-0-nederlaag van de Ajax Vrouwen probeert trainer Suzanne Bakker positief te blijven. AS Roma was donderdag effectief door fouten aan Ajax-zijde direct af te straffen. "Daarin oogden we niet scherp", treurde Bakker. "Maar ik ben ook wel trots op de tweede helft. Daarin waren we dominanter. Thuis gaan we ze pakken."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen
  • #Bakker

Socials

"We begonnen niet scherp, een beetje nerveus leek het wel. Zeker bij de eerste twee goals gaat het niet goed in de organisatie. Dan weet je dat je het heel moeilijk gaat krijgen, maar hoe we onszelf na rust profileren stelt me alsnog wel tevreden", vertelde Bakker na afloop van AS Roma - Ajax Vrouwen.

De Ajax Vrouwen zijn de jongste ploeg in de UEFA Women's Champions League. Dit zag Bakker aan het begin van de wedstrijd ook terug op het veld. "Maar dat is helemaal niet erg en begrijpelijk. Deze ervaring kunnen ze weer meenemen in hun rugzak. Deze meiden leren zo snel en daar ben ik heel erg trots op."

Keukelaar
De Ajax-trainer was erg te spreken over de prestatie van invaller Lotte Keukelaar. "Ze zorgde voor veel dreiging en passeerde regelmatig haar directe tegenstander, dus ze heeft het fantastisch gedaan", aldus Bakker.

Na afloop van de wedstrijd sprak Bakker haar ploeg nog uitgebreid toe. "We hebben in de tweede helft echt Ajax-voetbal gespeeld en gedomineerd. Ik heb de meiden laten weten dat ze dat niet moeten vergeten. Ik heb de speech positief afgesloten door te zeggen dat we ze thuis gaan pakken."

Gerelateerde artikelen

Spitseteleurgesteld1920

Verslag | Ajax Vrouwen vrij kansloos onderuit in Italië

De Ajax Vrouwen hebben de tweede wedstrijd in de UEFA Women’s Champions League relatief kansloos verloren. Tegen AS Roma werd het in de Italiaanse hoofdstad 3-0 voor de thuisploeg. Omdat Bayern München bij Paris Saint-Germain heeft gewonnen, staan de Amstersterdamse vrouwen nu derde in de poule.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Kardinaalpass1920

In beeld | AS Roma - Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben de overwinning op Paris Saint-Germain in de UEFA Women's Champions League (2-0) geen succesvol vervolg kunnen geven. In Italië verloren de Ajacieden met 3-0 na twee goals van Valentina Giacinti en een treffer van Manuela Giugliano. In dit artikel vind je de belangrijkste foto’s van de avond terug.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials