Verslag | Ajax Vrouwen vrij kansloos onderuit in Italië

Spitseteleurgesteld1920
Spitseteleurgesteld1920

De Ajax Vrouwen hebben de tweede wedstrijd in de UEFA Women’s Champions League relatief kansloos verloren. Tegen AS Roma werd het in de Italiaanse hoofdstad 3-0 voor de thuisploeg. Omdat Bayern München bij Paris Saint-Germain heeft gewonnen, staan de Amstersterdamse vrouwen nu derde in de poule.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

In de openingsfase van de wedstrijd ging het direct fout voor de Ajax Vrouwen. Regina van Eijk kon een corner van de Italiaanse vrouwen niet helemaal verwerken. Ze tikte de bal net uit de doelmond weg, maar die kwam daardoor wel voor de voeten van Valentina Giacinti. Na een stuit haalde ze met een halfvolley succesvol uit: 1-0.

Binnen korte tijd ging het voor een tweede keer fout voor de ploeg van trainer Suzanne Bakker. Isa Kardinaal speelde de bal terug op Van Eijk. Zij schatte de bal enigszins verkeerd in, waardoor Giacinti voor open doel de 2-0 binnen kon werken.

Na de twee snelle treffers kwamen de Ajax Vrouwen beter in het spel, maar toen was het kwaad al geschied. Via onder anderen Leuchter (kopbal) en Spitse (in één keer uit een corner) werd het Romeinse doel onder vuur genomen. Tot een aansluitingstreffer kwam het niet voor rust.

Ook de tweede helft begon beroerd voor de Ajax Vrouwen. Kardinaal gaf de bal simpel weg op de rand van het eigen strafschopgebied, waarna AS Roma er snel uit kwam. Via de rechterflank werd Manuela Giuliano voor de doelmond aangespeeld. Zij volleyde de bal knap binnen: 3-0.

Keukelaar nog dichtbij
De Ajax Vrouwen beten nog één keer van zich af via de ingevallen Lotte Keukelaar. De achttienjarige Ajacied werd op de rand van de zestien vogelvrij aangespeeld, schoot na twee stappen in de zestienmeter op de goal en trof de lat.

Daarmee was het echte gevaar van de Ajax Vrouwen helaas wel opgenoemd. Hoewel de Ajacieden regelmatig het doel onder vuur probeerden te nemen van AS Roma, had het weinig succes. De nederlaag in Rome was daarmee verdiend.

Het avontuur gaat op 14 december verder in Duitsland tegen Bayern München. Zes dagen later volgt de return in de Johan Cruijff ArenA.

AS Roma - Ajax Vrouwen 3-0 (2-0)
05. Giacinti 1-0
14. Giacinti 2-0
47. Giugliano 3-0

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Keijzer (84. De Klonia), Spitse, Kardinaal, Weerden; Van Gool (63. Sabajo), Noordam, Noordman; Grant (64. Jansen), Leuchter (84. Tolhoek), T. Hoekstra (36. Keukelaar)

Gerelateerde artikelen

Kardinaalpass1920

In beeld | AS Roma - Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben de overwinning op Paris Saint-Germain in de UEFA Women's Champions League (2-0) geen succesvol vervolg kunnen geven. In Italië verloren de Ajacieden met 3-0 na twee goals van Valentina Giacinti en een treffer van Manuela Giugliano. In dit artikel vind je de belangrijkste foto’s van de avond terug.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajax Vrouwen Schiphol Header LB 1920

Dit was de reisdag naar Rome

Dit is het liveblog op de pre-matchday voor de Ajax Vrouwen. Hier houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over de selectie van Suzanne Bakker voor het duel met AS Roma in de UEFA Women's Champions League. De uitwedstrijd wordt donderdag vanaf 21:00 uur gespeeld. 

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials