Bakker schiet Ajax Vrouwen in extremis naar zeer welkome zege

Bakker1 (1)
Bakker1 (1)

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond na tweemaal opeenvolgend puntenverlies een zeer welkome overwinning geboekt. Op sportcomplex de Toekomst werd sc Heerenveen met 2-1 verslagen. Het winnende doelpunt werd in extremis gemaakt door Eshly Bakker.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajacieden maakten een uitstekende voorbereiding door en wonnen ook de seizoensouverture bij Excelsior (1-7). Vervolgens kwam er wat zand in de motor tegen FC Twente (0-1) en ADO Den Haag (0-0). De Ajax Vrouwen waren er daarom veel aan gelegen goed voor de dag te komen tegen Heerenveen.

Eerste dreiging van Heerenveen
Ondanks het uitblijven van goals was de eerste helft een vermakelijke. Beide ploegen hielden elkaar in een redelijk open duel in balans. Toch volgden pas na twintig minuten de eerste echt dreigende momenten van de wedstrijd. Die waren voor het taaie Heerenveen.

Eerst redde goalie Isa Pothof op een schuiver van Ripa. De toegekende corner werd vervolgens op de lat gekopt door verdediger Van der Veen. De Ajax Vrouwen ontsnapten op dat moment en dat leek reden om het heft meer in eigen handen te gaan nemen.

Pech voor Van den Bighelaar
Kansen leverde het offensief ook op. In de 33e minuut nam Nadine Noordam het Heerenveense doel onder vuur, maar oud-Ajacied Claire Dinkla wist met de vingertoppen een tegengoal te voorkomen. Twee minuten later leek Dinkla wél verslagen, toen de doorgebroken Marjolijn van den Bighelaar haar gepasseerd was. De captain van Ajax was echter onfortuinlijk met een inzet op de binnenkant van de paal.

Kort na rust volgde alsnog een Amsterdamse treffer, na een perfect uitgevoerde (tegen)aanval. Een subtiel passje belandde bij Noordam, die vervolgens Chasity Grant wegstak. De rechtsbuiten had nog een flinke weg richting doel te gaan, maar verschafte zich met haar snelheid zowel ruimte als tijd. Grant verschalkte Dinkla vervolgens met een poging door de benen: 1-0.

Uit het niets 1-1
Het waren louter de Ajax Vrouwen die de klok sloegen in de tweede helft en het wachten leek op de 2-0. Die bleef echter uit ondanks voortdurende dreiging richting het Heerenveen-doel. Uit het niets kwam twaalf minuten voor tijd de gelijkmaker op het scorebord. Van der Veen pegelde van afstand de 1-1 tegen de touwen.

Zo moesten de Ajax Vrouwen opnieuw beginnen en leek een overwinning er niet in te zitten. Zeker toen Sherida Spitse uit een vrije trap de paal teisterde. Maar uiteindelijk kwam de verlossing er alsnog, in de negentigste minuut. Invaller Bakker werd diepgestuurd en liet met haar rake trap de Toekomst ontploffen van vreugde: 2-1.

Ajax Vrouwen – sc Heerenveen 2-1 (0-0).
49. Grant 1-0
78. Van der Veen 1-1
90. Bakker 2-1

Ajax Vrouwen: Pothof, Van der Most, De Sanders, Doorn, Van der Linden, Spitse, Noordam, Pelova, Leuchter (73. Hoekstra), Van den Bighelaar (87. E. Bakker), Grant

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Thumbfoto2

Samenvatting Ajax Vrouwen - FC Twente

De Ajax Vrouwen speelden thuis tegen FC Twente een prima wedstrijd, maar misten een groot aantal opgelegde kansen. De bezoekers waren een stuk effectiever en wonnen met 0-1.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials