Nadine Noordam op haar plaats bij Ajax: 'Hier kan ik investeren in mezelf'

Nadine Noordam kwam afgelopen zomer over van ADO Den Haag naar Ajax en voelt zich goed in Amsterdam. "Hier kan ik investeren in mezelf en kijken waar mijn plafond ligt."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Noordam kwam afgelopen zomer over van ADO Den Haag. Ze herinnert zich de belangstelling nog goed: "Gedurende het seizoen dacht ik: het is nu of nooit. Het was voor mij tijd om de stap te maken. Ik had bij ADO mijn plafond wel bereikt en daar werkte ik ook naast het voetbal als bewegingsagoog."

"Nu kan ik mij fulltime op voetbal richten. Ik kan investeren in mijzelf, alle faciliteiten zijn hier en ik voel me goed. Bij Ajax kan ik ontdekken waar mijn plafond ligt. Ik maak nu elke week weer stappen en ik word beter.”

Slimmigheden
Het was wel even wennen, maar Noordam zat vlot in het ritme: "Ik moest wennen aan het tempo op de trainingen en het feit dat je soms twee trainingen per dag hebt. Maar dat ging best wel snel.”

Als middenvelder steekt ze wel iets op spelers als Ryan Gravenberch en Frenkie de Jong: "Ik probeer van hun spel dingen mee te nemen in mijn spel. Slimmigheden, waardoor je nét iets meer tijd hebt.”

Noordam zelf is een kilometervreter: "Ik ben een box-to-box-middenvelder en ik kan nog wel voetballen ook, haha. Ik ben van het dribbelen, passen en doorbewegen. Na de wedstrijd wil ik het gevoel hebben dat ik op ben en alles heb gegeven, daar horen kilometers bij.”

Van nét wel naar nét niet
Na enkele mindere resultaten heeft Noordam het gevoel dat het goed komt: "Iedereen heeft plezier en dat moeten we vasthouden, Dan gaat het in de wedstrijd van nét niet naar nét wel."

"Vanavond spelen we tegen Heerenveen en ik vind het altijd leuk om tegen hen te spelen. Zij zijn ook een voetballende ploeg en ik verwacht een leuke wedstrijd. Als wij ons niveau halen en laten zien wat we kunnen, dan denk ik dat we veel balbezit hebben en de overwinning over de streep trekken.”

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoopajaxvrouwenheerenveen

Informatie over kaartverkoop Ajax Vrouwen - sc Heerenveen

De Ajax Vrouwen spelen vrijdag 24 september 19:30 uur tegen sc Heerenveen. Deze wedstrijd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen vindt plaats op sportcomplex de Toekomst. Kaarten zijn vanaf € 2,50 te koop via de online ticketshop.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials