Bakker tevreden met resultaat: 'Konden ons meten met Arsenal'

Suzanne Bakker kijkt tevreden terug op het heenduel met Arsenal in de tweede voorronde van de UEFA Women's Champions League. De Ajax Vrouwen speelden met 2-2 gelijk in Londen, waardoor de Ajacieden een goede uitgangspositie hebben afgedwongen. "We kunnen met een mooi resultaat richting volgende week woensdag."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Bakker was na afloop van het duel met Arsenal enorm trots op haar ploeg. "Ze hebben het fantastisch gedaan. Zeker in de eerste helft waren we aan de bal enorm goed", reageerde de Ajax-trainer, die een duidelijk strijdplan had uitgestippeld.

"Normaal gesproken geven we hoog druk, maar nu zakten we iets terug. We lieten Arsenal in de eerste zone vrij, daar mochten ze de bal houden. Maar hoger op het veld wilden we ze wel onder druk zetten in de kleine ruimte, zodat ze er niet makkelijk doorheen konden spelen. Bij balverovering lag er veel ruimte aan de zijkanten en dan wilden we met onze snelle mensen toeslaan."

Strijdlust
De 36-jarige trainer was voornamelijk lovend over de strijdlust van de Ajax Vrouwen. "Ik zag een team op het veld staan dat voor elke centimeter heeft gestreden. Uiteindelijk kunnen we met een mooi resultaat richting volgende week woensdag. Dan hoop ik dat het ook weer een mooie avond wordt, met het publiek achter ons."

Het geeft Bakker vertrouwen dat Arsenal weinig kansen heeft gecreƫerd. "Ze scoren twee keer uit een spelhervatting, een cornerbal en een penalty. Natuurlijk hebben we ook wel geluk gehad met een bal op de paal en de lat, maar in de omschakeling liggen er wel kansen."

Teamprestatie
"Het is echt een fantastische teamprestatie geweest", benadrukte de Ajax-trainer. "De meiden moeten goed voor zichzelf zorgen, want volgende week woensdag wacht de tweede confrontatie met Arsenal. Ik kijk er nu al naar uit."

Gerelateerde artikelen

Kopstill

Ajax Vrouwen trots: 'Ik denk dat Arsenal ook een beetje overrompeld was'

De Ajax Vrouwen wisten dinsdagavond een knappe prestatie te leveren door met 2-2 gelijk te spelen op bezoek bij Arsenal. Lize Kop, Isa Kardinaal en Romée Leuchter kijken vol trots terug op het heenduel in de tweede voorronde van de UEFA Women’s Champions League. "Dit soort wedstrijden, daar doe je het wel echt voor."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Pelova HL 1280

Highlights Arsenal - Ajax Vrouwen | Knap gelijkspel in Engeland

De Ajax Vrouwen hebben zichzelf een goede dienst bewezen tegen Arsenal. In de tweede voorronde van UEFA Women’s Champions League werd het 2-2 op Meadow Park. De returnwedstrijd van dit tweeluik is op woensdag 28 september op sportcomplex de Toekomst. De winnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de vrouwenvariant van de Champions League.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials