Benvenuto, Lucca | 'Veel kampioenen hebben dit shirt gedragen'

Het eerste interview met kersverse Ajacied Lorenzo Lucca. De 21-jarige boomlange centrumspits wordt voor een jaar gehuurd (met een optie tot koop) van Pisa SC uit de Serie B in Italië.

Tags

  • #Lucca

Socials

"Ik hoop dat ik het vertrouwen van de club en supporters kan waarmaken en ben blij dat ik hier ben. Ik wil graag met goals en assists bijdragen aan overwinningen en prijzen", begon de aanwinst.

Bijzonder
Lucca vindt het heel bijzonder om het shirt van Ajax te dragen. "Een shirt met veel gewicht, want veel kampioenen hebben het aan gehad." Eén van zijn idolen is oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic. "Ik heb als kind veel video's van hem bekeken, het maakt me trots dat ik een shirt draag die hij ook heeft gedragen. We lijken niet op elkaar, misschien wel qua postuur, maar Zlatan was één van de beste aanvallers van Europa. Er zijn nog veel aspecten waaraan ik moet werken."

De 21-jarige spits had niet verwacht dat Ajax naar Italië zou komen. "Er waren wat buitenlandse clubs geïnteresseerd, dat wist ik. Tot voor kort zag ik Ajax altijd op tv en keek ik naar Dusan Tadic, Antony, Danny Blind en oud-speler van AS Roma Maarten Stekelenburg. Ik ben blij dat ik de kleedkamer met ze mag delen en mijn bijdrage mag leveren om prijzen te winnen."

Doelen
De Italiaan speelde in 2017 nog voor een amateurclub. "Het ligt vooral aan mijn ex-trainer en aan een oude vriend van mijn vader. Die hebben me er altijd van overtuigd dat ik het kon maken als voetballer. Ik ben altijd mijn dromen blijven najagen en heb tot dusver de doelen behaald die ik aan het begin van een jaar stelde."

Gerelateerde artikelen

Lucca Header 880

Ajax en Pisa SC bereiken akkoord over Lorenzo Lucca

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Pisa SC en Lorenzo Lucca over de directe huur van de spits. De huur van de Italiaanse speler is voor één seizoen, tot en met 30 juni 2023. In de overeenkomst is voor Ajax een optie tot koop opgenomen.

Tags

  • #Lucca

Socials

Nieuwe Shirt Kopen 1280

De Ajax Fanshops kleuren donkerblauw

De Ajax Fanshops kleuren donderdag donkerblauw. Het uittenue is per direct verkrijgbaar en hangt sinds de ochtend in de officiële fanshops bij de Johan Cruijff ArenA en Kalverstraat. En dus nemen de fans al direct een kijkje.

Tags

  • #adidas

Socials