Berghuis kijkt uit naar duel met Liverpool: 'Historische club, historisch stadion'

Steven Berghuis voelt zich op dit moment goed, is tevreden over de vorm van Ajax en kijkt uit naar het duel op Anfield dinsdagavond in de UEFA Champions League. Met een van zijn vorige clubs, Watford, speelde hij al eens in het Engelse stadion. "Het is prachtig om daar weer heen te gaan."

Tags

  • #Berghuis

Socials

"Ik zit goed in mijn vel en voel me fit. Daarnaast draaien we lekker als team, hebben we ons ritme snel gevonden en sinds FC Utrecht-uit tikken we een goed niveau aan. We vinden elkaar makkelijk, krijgen weinig kansen tegen en creëren veel. Dat zijn goede dingen. Er is ruimte voor verbetering, maar we zijn op de goede weg", opende Berghuis het interview.

Sociaal
De Ajacied houdt ervan om nieuwe jongens op een goede manier welkom te heten. "Ik weet zelf hoe het is om ergens nieuw in een groep te komen. Zelf heb ik altijd even tijd nodig om mezelf te kunnen zijn. Als teamgenoten je een warm welkom geven helpt dat enorm. Ik heb dat ervaren toen ik hier kwam. Nu is het aan de jongens die er vorig jaar al waren belangrijk om de nieuwe spelers welkom te heten. Dat versnelt ook het groepsproces."

"Steven Gerrard", dat is het eerste waar Berghuis aan denkt bij Anfield. "Gek genoeg wel. De tijden van Gerrard en Fernando Torres vond ik mooi. Toen ik het voetballen begon te volgen speelden zij daar samen. Het is een historische club met een historisch stadion. Ik vind het leuk dat we één dag voor de wedstrijd daar zijn en in het stadion trainen."

Berghuis Interview I 1280

Stadions zien
Berghuis was al eens op Anfield. "Ik ben iemand die zoveel mogelijk stadions wil zien, maar was echt niet teleurgesteld met deze loting. Het is prachtig om weer naar Anfield te gaan. Ik speelde er ooit met Watford en mocht invallen. Het was een zaterdagwedstrijd, redelijk mooi weer en het stadion was vrij rustig. De tunnel is vrij smal en de dug-outs zitten dicht op het veld. De mensen zitten dat daar ook. Ik ben heel benieuwd."

Tijdens zijn periode in Engeland leerde Berghuis veel. "Ik speelde daar niet veel en moest daarmee omgaan op een goede manier. Mentaal was het best lastig, maar daardoor ben ik wel de speler geworden die ik nu ben. Ik heb daar veel gezien. In Nederland krijg je meer kansen dan in de Premier League."

Speciale avonden
"Het wordt een mooie test en een meting om te zien hoe we ons verhouden tegen Liverpool. De hele groep kijkt er enorm naar uit. Dat soort avonden hebben iets speciaals. Iedereen zegt het; maar de muziek vooraf is echt iets mooi. Dat moet je voelen. Als kind droomde ik daar altijd van. Ik heb er nu vijftien gespeeld in de Champions League en het blijft iets unieks. Het went niet. Die muziek mogen ze nooit meer veranderen", sloot de Ajacied af. 

Gerelateerde artikelen

Berghuis Reactie 1280

Zo kijkt Steven Berghuis terug op één jaar Ajax: 'Het voelt nu als thuis'

Steven Berghuis kwam na Ajax - RB Salzburg (3-2) terug op zijn transfer naar Ajax, op de kop af precies één jaar geleden. De dertiger moest vorig jaar tijdens het trainingskamp in Oostenrijk nog wennen aan zijn nieuwe omgeving en teamgenoten, maar gaf na het duel aan zich nu thuis te voelen bij Ajax. "Het gaat snel, joh. Het begin kostte heel veel energie. Nu ken je iedereen. Het voelt heel anders."

Tags

  • #PreSeason
  • #Berghuis

Socials

Curaçaoclinic1280

Klaassen en Berghuis geven voetbaltraining op Curaçao: 'Beetje speels maken'

Tijdens de trip op Curaçao gaf een deel van de selectie voetbaltraining aan kinderen. Onder meer Davy Klaassen en Steven Berghuis namen de tijd om een aantal oefeningen uit te stippelen voor de kinderen. Dat resulteerde in een gezellig ochtendje sporten, waarbij de spelers gelijk konden testen of trainer worden iets voor hen is.

Tags

  • #ForTheFuture🇨🇼

Socials