Zo kijkt Steven Berghuis terug op één jaar Ajax: 'Het voelt nu als thuis'

Steven Berghuis kwam na Ajax - RB Salzburg (3-2) terug op zijn transfer naar Ajax, op de kop af precies één jaar geleden. De dertiger moest vorig jaar tijdens het trainingskamp in Oostenrijk nog wennen aan zijn nieuwe omgeving en teamgenoten, maar gaf na het duel aan zich nu thuis te voelen bij Ajax. "Het gaat snel, joh. Het begin kostte heel veel energie. Nu ken je iedereen. Het voelt heel anders."

Tags

  • #PreSeason
  • #Berghuis

Socials

De Oranje-international was zich in eerste instantie niet zo bewust dat 19 juli 2021 het moment was van zijn handtekening in Amsterdam. "Ik zag het vandaag op Instagram, anders had ik het niet geweten."

Stevie en Stevie
Op het veld speelde hij tegen de Oostenrijkers voor de tweede keer samen met zijn nieuwe teamgenoot: Steven Bergwijn. "Ik ken Stevie al wat langer. Hij heeft enorme wapens voor ons, waarin we hem moeten benutten. We moeten hem snel aan de bal krijgen. We hoopten allemaal dat hij kwam. Ik denk dat er meer clubs achter hem aan hebben gezeten, maar Ajax heeft zich slagvaardig getoond."

Verder zag de dertiger dat Ajax het in het begin lastig had tegen RB Salzburg, maar dat de ploeg van Alfred Schreuder de wedstrijd naar zich toetrok naarmate de minuten vorderden. "In het begin waren we zoekende naar de ruimtes. Dat ging steeds beter. We gaan het allemaal analyseren."

"We merkten dat iedereen in de vermoeidheid zat", vervolgde Berghuis. "Maar dat is niet erg, daar pluk je later de vruchten van. Het bevalt goed in Bramberg am Wildkogel. We zijn lekker aan het trainen en leren elkaar kennen. Dat is ook goed voor de nieuwe jongens die erbij zijn gekomen."

Gerelateerde artikelen

Team 880

Liveblog Oostenrijk | Ajacieden terug in Amsterdam

Welkom in het liveblog voor het trainingskamp in Oostenrijk. De Ajacieden waren van zondag 17 juli tot en met zaterdag 23 juli in Bramberg am Wildkogel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. In dit liveblog kan je alles teruglezen over de trainingsweek in het Alpenland.

Tags

  • #PreSeason
  • #Oostenrijk

Socials

Juichen Kudus Berghuis Na Goal 1280

Verslag | Ajax wint doelpuntrijk duel met RB Salzburg

Ajax heeft dinsdagavond het eerste oefenduel tijdens het trainingskamp in Oostenrijk winnend afgesloten. De Ajacieden versloegen in de FC Pinzgau Saalfelden Arena het Oostenrijkse Red Bull Salzburg met 3-2. Dusan Tadic, Mohammed Kudus en Kenneth Taylor namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

Tags

  • #PreSeason
  • #Oostenrijk

Socials