Bergwijn kan niet wachten op de Champions League: 'Hoop dat ze de boxen extra hard zetten'

Steven Bergwijn kijkt uit naar de UEFA Champions League-campagne met Ajax. De aanvaller zat zelf al als kleine jongen voor de tv te kijken naar het grootste Europese clubtoernooi. "Dan hoop je er ooit zelf te staan."

Tags

  • #UCL
  • #Bergwijn

Socials

De aanvaller is ruim twee maanden Ajacied. Hij werd bij zijn komst welkom geheten door captain Dusan Tadic. "Ik ben met hem uiteten geweest. Dat geeft wel aan wat voor persoon hij is. Het was een open gesprek."

Zijn start bij Ajax is voortvarend. In vijf competitiewedstrijden kwam hij tot zes doelpunten. "Het verbaast mij niet. Ik weet dat ik dit in mij heb gehad. Met de juiste mensen om je heen gaat het automatisch wat makkelijker. Ik krijg veel vertrouwen van de mensen hier."

Die goede start in de Eredivisie wil hij graag een vervolg geven tegen Rangers FC in de Champions League. "Ik kan niet wachten om te starten. De atmosfeer, de clubs waar je tegen gaat spelen. Dat is lekker."

Kippenvel
Als de hymne gaat van het Europese clubtoernooi zal Bergwijn met kippenvel op het veld staan. "Ik hoop dat ze de boxen extra hard zetten", lacht hij hardop.

De aanvaller denkt dat Ajax hoge ogen kan gooien in de Champions League. "Ajax heeft naam gemaakt in Europa. We willen sowieso overwinteren. Als ik mag dromen, dan droom ik over de finale."

Gerelateerde artikelen