Bergwijn teleurgesteld: 'Dit is gewoon tekenend voor het seizoen'

Steven Bergwijn verscheen na afloop van de verloren bekerfinale tegen PSV teleurgesteld voor de camera. De vleugelaanvaller zag dat de Ajacieden zondagavond voor elkaar door het vuur gingen, maar dat het geluk niet aan Amsterdamse zijde was. "We speelden met ons hart."

• #KNVBBeker
  • #AJAPSV
  • #Bergwijn

"Deze doet heel veel pijn", begint Bergwijn na afloop. "We hebben niet veel weggegeven en dan krijgen we hem zo tegen, zuur. We speelden deze wedstrijd met ons hart, dat deden we vorige week niet. We hebben de wedstrijd geanalyseerd. Hoe we vandaag als team speelden moeten we meenemen."

Het werd op fysiek aspect een zwaar duel voor de Ajacied. "Ik ben tot het gaatje gegaan en uiteindelijk koos de trainer ervoor om een frisse speler voor mij erin te brengen. Iedereen is teleurgesteld, maar de kopjes moeten omhoog want er staat weer een belangrijke wedstrijd voor de boeg. We moeten de laatste vier wedstrijden winnen."

Hoe de bekerfinale uiteindelijk verliep is volgens de buitenspeler in lijn met dit seizoen. "Het is tekenend voor dit seizoen."