Berichtgeving Sven Mislintat

Arena1920
Arena1920

AFC Ajax NV was voor de aanstelling van directeur voetbalzaken Sven Mislintat door hem geïnformeerd over zijn aandeelhouderschap in Matchmetrics GmbH. Hierover zijn destijds contractuele afspraken gemaakt tussen de club en Mislintat.

Tags

  • #Mislintat

Socials

De clubleiding kreeg vragen over een aandeelhouderschap dat AKA Global GmbH, een adviesbureau voor professionele sporters, in Matchmetrics zou hebben verkregen. Ajax was hiervan niet op de hoogte. Aangezien deze zomer een door Ajax aangetrokken speler is bijgestaan door AKA Global, is de club dit nader aan het bekijken en wordt daarbij geassisteerd door externe adviseurs. Ook zal een onafhankelijk extern onderzoek worden uitgevoerd door een forensisch accountant. Sven Mislintat heeft verklaard volledige medewerking te verlenen, waaronder het delen van alle relevante documentatie.

Gerelateerde artikelen

De Lang 1920

De Lang: 'Live scouten blijft voor mij het belangrijkste'

Kelvin de Lang is sinds begin augustus het nieuwe Hoofd Scouting van Ajax. De 42-jarige Amsterdammer vertelt in een uitgebreid gesprek over zijn ervaringen bij Manchester City, het 'nieuwe scouten' en zijn doelen voor de komende periode. "Het is meer dan negentig minuten voetbal."

Tags

  • #DeLang

Socials

Mislintat 1280

Sven Mislintat directeur voetbalzaken Ajax

Sven Mislintat treedt bij Ajax in dienst als directeur voetbalzaken. Daarover hebben Ajax en de Duitser overeenstemming bereikt. Hij tekent in Amsterdam een contract dat formeel loopt van 19 mei 2023 tot en met 30 juni 2026.

Tags

  • #Mislintat

Socials

Mislintat Still 1280

Mislintat blij met nieuwe uitdaging: 'Ajax is voor mij een iconische club'

Sven Mislintat bekleedt vanaf 19 mei officieel de functie directeur voetbalzaken binnen Ajax. De vijftigjarige Duitser tekent een contract tot en met de zomer van 2026 en kijkt uit naar zijn uitdaging in Amsterdam. "Het is een eer voor mij en ik wil zo snel mogelijk het Ajax-DNA krijgen."

Tags

  • #Mislintat

Socials