Gravenberch maakt zijn keuze voor Ajax Top 100: 'Bij Sevn Alias kom ik gelijk in een Ajax-stemming'

Gravenberchkoptelefoon
Gravenberchkoptelefoon

‘Tu-tu-du-tu-tu-tu-tuuuu’, neuriet Ryan Gravenberch. “Dat nummer, weet je wel, als we opkomen voor de wedstrijd? De Ajax Marsch. Ja, dat liedje vind ik wel iets speciaals hebben.” De negentienjarige middenvelder lacht erbij. Of het zijn favoriete Ajax-track is? Dat weet hij niet. Maar Gravenberch komt er wel direct van in de stemming om te gaan spelen.

Tags

  • #Ajax100
  • #Gravenberch

Socials

Dit interview werd afgenomen in het kader van de Ajax Radio Top 100, waarin Ajax en JUKE op zoek zijn naar jullie favoriete Ajax-nummer(s). Breng nu je stem uit.  

Hij geeft het gelijk toe: muziek is een belangrijk ding in zijn leven binnen en buiten Ajax. Het is de manier waarop hij in de juiste gemoedstoestand komt of juist even kan ontspannen voor een belangrijke wedstrijd. Aan de andere kant, zodra de Johan Cruijff ArenA volstroomt en de muziek nog door de speakers schalt, is de knop bij Gravenberch al omgegaan. "Dan hoor ik de muziek echt niet. Ik zit dan al zo in de focus van een wedstrijd, dat het helemaal aan mij voorbijgaat. Maar zonder muziek zou het allemaal maar saai zijn voor de supporters."

Van Sevn Alias tot Bob Marley
Maar daarvoor en daarna? Dan staat er, zeker bij een goede uitslag, altijd wel muziek op. Zijn favoriete Ajax-track die hij zelf weleens opzet is dan misschien niet de Ajax Marsch, maar wel een ander bekend nummer. "Herres van Sevn Alias. Dan denk ik gelijk aan Ajax. Dat heb ik ook wel met Bob Marley, Three little birds."

Het nieuwe shirt waarmee Ajax in Europese uitwedstrijden gaat spelen, komt daarmee direct ter sprake. "Ik vind ‘m dope, man. We hebben nog niet zoveel derde shirts gehad. Maar deze springt er echt uit. Iedereen houdt ervan. Die strepen op de mouwen en schouders zijn vet. Hij sloeg gelijk aan."

Terug naar de muziek. De middenvelder viel tijdens de viering van het 35e landskampioenschap op een positieve manier op toen hij met een grote glimlach op zijn gezicht een speaker op zijn schouder tilde. Op dat moment leek Gravenberch de grote gangmaker van de selectie.

"Het was juist Sean Klaiber die de DJ was die dag. In de kleedkamer is ook vaak Daley Blind degene die de muziek opzet. Onze Spaanstalige spelers zijn ook vaak de DJ en af toe doet Jurriën Timber het."

Niet alle muziek kan op de goedkeuring rekenen van Gravenberch. "Nou ja, op zich wel hoor. Maar na een paar liedjes van onze Argentijnen en Mexicanen ben ik die Spaanstalige liedjes wel zat."

Hij zou zelf kiezen voor hiphop. "Veel Amerikaanse en Nederlandse rap. Ik vind muziek met een Afrikaanse-vibe ook wel lekker. Ik luister het om in een rustige flow te komen." Of om feest te vieren. "Na een gewonnen wedstrijd gaat de muziek wel aan", glimlacht hij.

En dan? Sevn Alias aan? Als het aan Gravenberch ligt wel. "Als ik mijn favoriete Ajax-nummer uit zou kiezen, zou dat ‘m wel zijn, denk ik. Ik ben benieuwd waar de supporters op gaan stemmen."

Stem zelf op jouw favoriete Ajax-nummer
Ongetwijfeld heb jij ook muzikale Ajax-herinneringen die direct opdoemen. Daarom gaan we op zoek naar jouw ultieme Ajax-nummer. De stemmodule is nu open en loopt tot en met zondag 29 augustus. 

Stem nu!

Tags

  • #Ajax100
  • #Gravenberch

Socials

Gerelateerde artikelen

Groep (1)

We zijn op zoek naar de populairste Ajax-nummers

Ajax en JUKE gaan samen met jou op zoek naar de Ajax Radio Top 100. Want wat is nou precies jouw favoriete Ajax-nummer? Bij welk liedje denk je gelijk aan onze club? Is dat 'Three Little Birds’ van Bob Marley? ‘Bloed, Zweet en Tranen’ van André Hazes? Of ga jij voor ‘Herres’ van Sevn Alias? Vanaf nu kun je stemmen op jouw favoriete Ajax-track.

Tags

  • #Ajax100

Socials

Gravenberch1 (1)

Gravenberch: 'Wow, dit is echt een mooie prijs'

Ryan Gravenberch kreeg uit handen van trainer Erik ten Hag de award voor Talent van het Jaar. De middenvelder is enorm dankbaar voor zijn uitverkiezing. "Die had ik niet aan zien komen."

Tags

  • #Gravenberch

Socials

Youormethumb

You or Me? | Gravenberch en Taylor | 'Altijd commentaar op mijn muziekkeuze'

Hoe goed kennen de Ajacieden zichzelf en hun medespelers? In 'You Or Me' krijgt elk team veertien vragen voorgelegd waarbij twee antwoorden mogelijk zijn: kiezen ze zichzelf of toch hun teamgenoot? Als de spelers hetzelfde bordje omhoog houden levert dat een punt op. In deze aflevering: Ryan Gravenberch en Kenneth Taylor.

Tags

  • #Gravenberch
  • #Taylor

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl